in

Meerendeel huisdier eigenaren zegt wel eens plannen af om met de hond te spelen

In nieuws dat dierenliefhebbers misschien niet zo verbaast, is uit een nieuw onderzoek gebleken dat de meerderheid van de eigenaren van gezelschapsdieren plannen heeft geannuleerd om met hun hond te spelen.

Het huisdiergenetica-bedrijf Wisdom Health Genetics publiceerde onlangs de resultaten van de 2020 Pet Census, na onderzoek van 13.000 deelnemers. De betrokkenen vertegenwoordigden bijna 25.000 honden en meer dan 6.000 katten.

Lees ook  Hond lijkt te rouwen bij graf van baasje: Maar wat ze verbergt in de put choqueert iedereen

De resultaten toonden een steeds hechtere band tussen eigenaren van gezelschapsdieren en hun harige beste vrienden, waarbij 72% van de hondenbezitters en 32% van de kattenbezitters toegaf dat ze plannen die ze maakten met vrienden of familie annuleerden om tijd door te brengen met hun huisdieren.

Bovendien beschouwt 64% van de ‘ouders van huisdieren’ hun hond of kat als hun kind of familielid, waarbij meer dan 17% van de huisdieren zelfs hun eigen sociale media-accounts heeft, zo blijkt uit de resultaten.

Lees ook  Traantjes vloeien wanneer familie hond in achtertuin begraaft. 14 uur later krabt hij aan de voordeur.

Een ongelooflijke 99% van de hondenbezitters en 96% van de kattenbezitters hebben gezegd dat hun huisdier positieve effecten had op hun geestelijke gezondheid, waarbij eigenaren van gezelschapsdieren vooral genoten van knuffelen en spelen met hun vierbenige vrienden.

Hoe Natasha een s*ksuele relatie kreeg met haar vader

Boze Delftenaar steekt zichzelf in brand op de stoep bij zijn ex