in

Meer dan 100 bikers geven motorfietsfanaat een laatste escort.

Jon Stanley uit South Bend in Indiana in de VS had het zwaar te verduren. Hij vocht lang tegen longkanker en ook zijn hersenen waren aangetast. De dokters hadden alles gedaan wat ze konden, maar de moeite was vergeefs. Zijn familie had hem uit het ziekenhuis gehaald zodat hij zijn laatste dagen thuis zou kunnen doorbrengen. Hij kon nog nauwelijks praten en was aangewezen op een zuurstoftank.

Jon was altijd al een hevige motorfanaat geweest. Toen David Thompson, een bevriende biker, leerde dat Jon voor zijn afscheid naar huis was gekomen, ging hij hem meteen bezoeken. Jon kon niet meer met hem praten, maar David wist wat hij wilde. “Hou nog een beetje vol”, smeekte hij Jon. “Ik breng je een paar motorfietsen. Bijt door.”

Lees ook  Bridget Maasland onherkenbaar op foto´s van bijna 30 jaar terug

Hij ging meteen tot actie over, want er was geen tijd te verliezen. Hij postte een oproep op Facebook en binnen enkele dagen had hij meer dan 200 personen en meer dan 100 motorfietsen bijeen. Ze reden samen naar het huis van Jon en lieten hun motorfietsen luid ronken.

Jon kon de motorfietsen buiten horen. Hij hoorde het geluid dat hem altijd zoveel plezier had gezorgd en slaagde erin om zijn arm op te heffen.

Zijn familie begreep wat hij wilde. Ze vroeg de bikers om hulp en vier mannen droegen Jon naar buiten, waar ze hem in de sidecar van een motor zetten. De vrouw van Jon ging op de motor zitten en liet de motor draaien.

Lees ook  Frits Wester over verslaving: ‘Ik dronk alcohol als limonade’

“Men kon echt zien hoe zeer hij van het moment genoot”, vertelt een van de bikers. “Het voelde zo goed aan. We huilden allemaal, we voelden echt dat dit hem vrede schonk.”

Enkele uren later zou Jon vredig overlijden in de armen van zijn vrouw. De meer dan 100 bikers hadden hem geholpen om als een gelukkig man te sterven. Gewoonweg prachtig!

Gordon: “Ik ben heel erg geschrokken!”

Olifant overkomt eindelijk zijn angst voor water na maandenlange therapie, bijzonder om te zien!