in

Medicijn om griep te bestrijden in Japan is ‘duidelijk effectief’ tegen coronavirus, zegt China

Een griepgeneesmiddel is ‘duidelijk effectief’ bij de behandeling van het coronavirus, hebben medische experts in China beweerd.

Favipiravir, het actieve ingrediënt in een Japans antigriep geneesmiddel genaamd Avigan, werd in China getest op 340 patiënten met de dodelijke ziekte.

Patiënten die Favipiravir innamen, herstelden sneller en vertoonden een grotere longverbetering in vergelijking met patiënten die het geneesmiddel niet kregen.

Het component wordt verondersteld het virus te blokkeren voor replicatie in het lichaam.

Doseringen zullen worden onderzocht in meer COVID-19 patiënten door Hong Kong onderzoekers, die beweren dat ze hun pil ‘gratis’ zullen geven als studies aantonen dat het veilig is.

Echter, tegenstrijdige klinische studies suggereren dat Favipiravir niet nuttig zal zijn bij patiënten die een ernstigere ziekte hebben.

Tot nu toe is er nog geen behandeling voor het nieuwe coronavirus dat een wereldwijde pandemie veroorzaakt. De meeste mensen hebben milde symptomen en kunnen binnen een week thuis herstellen.

Bijna 200.000 mensen zijn geïnfecteerd en 7.9000 zijn overleden.

Avipiravir is een actief ingrediënt dat effectief is gebleken tegen griep, gele koorts, mond- en klauwzeer en enkele andere virusfamilies.

Het werd gegeven aan 80 patiënten in Shenzen en in Wuhan, waar het nieuwe coronavirus voor het eerst opdook in december 2019.

Lees ook  Ouders delen laatste ogenblikken met 2-jarig dochtertje dat overleed terwijl ze op nieuw hart wachtte.

Favipiravir is effectief geweest, zonder duidelijke bijwerkingen, in het helpen van coronavirus patiënten te herstellen, Zhang Xinmin, een ambtenaar bij het Chinese ministerie van wetenschap en technologie, vertelde verslaggevers op een persconferentie op dinsdag.

Het heeft een hoge mate van veiligheid en is duidelijk effectief in de behandeling,” zei de heer Xinmin, volgens The Guardian.

Patiënten die het medicijn in Shenzhen kregen, hadden gemiddeld vier dagen na de diagnose negatieve resultaten voor het coronavirus, wat betekent dat er geen spoor van het virus in hun lichaam was.

Dit in vergelijking met 11 dagen voor degenen die niet werden behandeld met het medicijn, volgens de lokale media.

Röntgenfoto’s toonden verbeteringen in de conditie van de longen in negen op de tien patiënten die werden behandeld met Favipiravir, vergeleken met zes op de tien patiënten zonder de drug.

Het is niet duidelijk wat de resultaten waren bij de patiënten in Wuhan. Het is ook onbekend welk merk Favipiravir medicijn de patiënten kregen.

Een van de meest bekende is Avigan, geproduceerd door een dochteronderneming van Fujifilm, die beter bekend is om zijn camera’s. Het medicijn werd goedgekeurd voor gebruik in Japan in 2014 als een nieuwe griepbehandeling.

Lees ook  Marco en Leontine Borsato reageren op scheidingsgeruchten: ‘Het is onzin’

Fujifilm Toyama Chemical, de medische arm van Fujifilm – heeft geweigerd om commentaar te geven op de klinische studie, The Guardian rapporten.

Echter, aandelen in de firma schommelden 15 procent op woensdag nadat de bemoedigende proefresultaten werden geopenbaard door de heer Xinmin.

Een mondelinge geneeskunde die favipiravir gebruikt, die door Farmaceutisch Sihuan van Hong Kong wordt ontwikkeld, is ook in lijn om op COVID-19 patià “nten te proberen.

Onder leiding van het Beijing Chaoyang Hospital maakt een klinische proef deel uit van een programma van Sihuan en het Institute of Microbiology Epidemiology, een afdeling van de Chinese strijdkrachten.

Bij de studie zijn 60 COVID-19 patiënten betrokken die gedurende ongeveer 10 dagen zullen worden behandeld. Grotere trials worden daarna verwacht.

Sihuan’s directeur Che Fengsheng zei: ‘Na alle inspanningen en voorbereidingen is onze groep volledig voorbereid op de productie van favipiravir’s grondstoffen en preparaten.

Na goedkeuring zullen de favipiravir-tabletten gratis worden verstrekt als bescherming tegen de behandeling van COVID-19-patiënten tijdens de epidemie, wat goed nieuws is voor de patiënten.

Man hoest bewust in gezicht agenten en roept dat hij corona heeft

‘Coronavirus kan uren overleven in de lucht en op oppervlaktes’