in ,

Matrozen redden vier katjes die vastzitten op een zinkend schip

Deze reddingsactie gaat de wereld rond. Helaas komt dierenleed nog voor, maar we mogen nooit vergeten dat er heel veel mensen met een enorm hart voor dieren zijn! Deze Thaise matrozen zijn echte helden nadat ze katten redden, die dreigden te verdrinken.

Wichit Pukdeelon, van de Air and Coastal Division, deelde de foto’s op zijn Facebookaccount. Zijn team was uitgezonden om een brand op een vissersboot te blussen nabij het eiland Koh Adang, in Thailand.

De acht bemanningsleden waren al gered en het team controleerde daarom of de situatie onder controle was en vooral of er geen risico was op olielekkage.

Lees ook  Zien: Groot drama voor Raymond van Barneveld! ‘Ingestort’

Ze hadden niet verwacht vier natte, bange, miauwende katten te vinden. Direct werd besloten de diertjes te redden.

De matroos die de leiding had, vertelde Reuters dat ze aanvankelijk slechts één of twee katten zagen en ontdekten toen ze naderbij kwamen dat er meer waren.

De reddingsoperatie was snel en efficiënt: matroos Thatsaphon Saii, uitgerust met reddingsvest en touw, zwom naar hen toe, pakte er een op en droeg het op zijn rug om hem te redden.

Lees ook  6 maanden oude baby krijgt Herpes door onschuldige kus

Ze waren in staat om één voor één de katten te redden, die het anders nooit zouden hebben overleefd.

Wichit Pukdeelon schreef: “Elk leven is de moeite waard. We mariniers moeten ze beschermen. Wij zijn er trots op dat we in staat waren om deze katten te helpen na een ongeluk midden in de Andamanse Zee.”

De diertjes werden in de watten gelegd op de commandopost op het eiland Koh Lipe terwijl ze bijkomen.

Geweldig werk van deze matrozen die geen seconde aarzelden om deze katten te redden!

Zwangere wolvin doodgereden tussen Arnhem en Ede

22-jarige dochter Danny de Munk laat vrijwel niets aan de verbeelding over