in

Mans ontroerende tocht met hond met kanker laat niemand onberoerd

De band tussen hond en mens is minstens even sterk als de band tussen een kind en zijn ouder, misschien zelfs sterker.

Voor Robert was de band met zijn lieve hond Bella net zo sterk. Maar op een dag kreeg hij de vreselijke boodschap dat Bella terminaal was.

Dus besloot Robert om haar alle liefde van de wereld te geven en haar mee te nemen op een reis die ze nooit zou vergeten.

Labrador Bella en haar baasje Robert, waren al onafscheidelijk sinds ze een puppy was. Ze hebben alles meegemaakt samen en waren er altijd voor elkaar.

Maar op een dag merkte Robert iets vreemds aan een van Bella’s poten. Hij bracht haar naar de dierenarts waar hij een hartverscheurende boodschap te horen kreeg.

Bella had botkanker, maar er was nog een sprankeltje hoop. De dierenartsen konden haar misschien stabiel houden als ze een van haar poten zouden amputeren waar de kanker zat. Robert was in shock, maar besloot zonder aarzelen dat Bella’s poot beter geamputeerd zou worden.

Lees ook  Wauw, Tanja Jess laat haar figuur zien en hoe ze zó fit blijft!

Maar na de operatie was er nog slechter nieuws. De kanker had zich verspreid naar Bella’s longen en de dierenartsen vertelden aan Robert dat zijn hond slechts zes maanden meer te leven had.

Robert was in shock. Zijn beste vriend zou hem worden afgenomen binnen enkele maanden. Hij besefte dat hij alles wou halen uit de momenten die hij nog had met Bella. Dus plande hij een reis die Bella’s laatste maanden onvergetelijk zouden maken.

Robert en Bella gingen onderweg, en deden dus een ‘roadtrip’ doorheen de Verenigde Staten. Zo konden ze hun laatste maanden op een mooie manier doorbrengen. Ze sliepen op de sofa’s van hun vrienden doorheen de VS of bij vreemden die ze hadden leren kennen.

Robert begon hun reis vast te leggen op beeld, langs de bergen, de stranden en de autosnelwegen, op een pagina op Facebook. Zijn pagina kreeg snel veel volgers, want de reis van de man en zijn hond was prachtig.

Gelukkig slaagde Bella erin om langer te leven dan zes maanden. Robert en Bella spendeerden meer dan 14 maanden onderweg.

Lees ook  Deze motorrijder filmt een bestuurder die gevaarlijk van de weg afrijdt – ze ontdekken dan wat de oorzaak is

Maar op een dag kwam Bella’s weg ten einde. De kanker won het uiteindelijk van haar en ze stierf in haar slaap.

Wat Robert betreft, hij is nog steeds aan het reizen, en zamelt tegelijk geld in voor andere dieren. Enkele maanden geleden stelde hij een boek samen over zijn reis met zijn hond Bella.

Zelfs al is Bella niet meer, haar laatste maanden waren wel top. Samen met Robert had ze geweldige momenten, en hun liefde voor elkaar leek ongelofelijk sterk. Minstens even sterk als een ouder en kind.

Bekijk meer van Robert en Bella’s reis samen in onderstaande video:

Ik kon mijn tranen niet bedwingen. Robert en Bella’s ongelofelijke liefde voor elkaar is zeldzaam en fantastisch.

Vergeet niet om dit artikel te delen met je vrienden zodat zij ook dit mooie verhaal kunnen lezen en Robert kunnen helpen om de herinneringen aan Bella levend te houden.

Een fijne compilatie van de ergste beledigingen ooit op de Nederlandse tv!

Zoon sterft na een auto-ongeluk – dan ontdekt vader wie de dokter is