in

Mannen stoppen om eland in het bos te bekijken – belanden midden in een reddingsmissie

Niet elke dag zie je een eland aan de rand van de weg staan. Maar soms gebeurt het. Het ligt aan waar je bent, in welk land uiteraard, maar in bijvoorbeeld Canada kan je ´s ochtends langs de snelweg of in de avond een glimp opvangen van deze unieke dieren.

De mannen hieronder stopten dan ook gelijk toen ze een eland aan de rand van de weg zagen staan, en de video die ze opnamen is zo uniek dat hij over de hele wereld gedeeld wordt.

De eland lijkt gestrest, maar in plaats van naar het bos te rennen om bescherming te zoeken, bleef ze waar ze was aan de rand van de weg. Het was alsof ze iets buiten beeld beschermde.

Lees ook  Andre van der Toorn verlaten door geliefde na diagnose kanker

Toen hoorden de mannen een geluid. En wat ze vervolgens op camera vastlegden moet je gewoon zien.

Het hek was kapot in een gedeelte vlakbij de grond, en ze konden een aantal benen zien spartelen daar beneden.

En toen ze beter keken, zagen ze een klein elandenkalf.

De gestreste moeder leek doodsbang toen de mannen naderden. Ze wilde duidelijk niet dat ze dichter bij haar kind kwamen. Maar de mannen wisten dat het kalf zichzelf niet zou kunnen bevrijden.

Ze besloten dat alleen een van hen vooruit moest gaan. De ander filmde het met zijn camera en het resultaat moet je gewoon zien.

Eerst rende de moeder richting de man, alsof ze hem weg wilde jagen. Maar toen hij dichterbij kwam, ging ze achteruit. Ze was bang, maar wilde op hetzelfde moment haar kalf niet alleen laten.

Lees ook  De paraplu kan in de kast: ‘Maart belooft warm en droog te worden’

Toen de man dichterbij het kalf kwam begon hij het hek te knippen. In de video zien we de moeder heen en weer rennen naar het bos. Ze is duidelijk heel gestrest.

Een minuut later, is het kalf vrij.

Je kan de reddingsactie hieronder zelf zien. Je mag het niet missen:

Hoe veel geluk had dit kalf dat iemand langskwam om hem te redden.

Elanden kunnen heel agressief zijn – zeker als het aankomt op hun kalven. En daarom is deze video zo bijzonder – deze mannen waren heel dapper om iets te doen.

Deel dit artikel om deze helden te eren!

Vrouw probeert dakloze hond te redden – plots sleept hij haar door de straat

Sterartiest vraagt straatmuzikant om microfoon te lenen