in

Manke zwerfhond leefde al 7 jaar op straat, totdat de redders arriveren.

De meeste mensen met een greintje medeleven voelen zich ellendig wanneer ze een dakloos dier zien. Velen zullen proberen het dier mee te lokken om vervolgens de eigenaars op te sporen. Dat medeleven wordt nog sterker wanneer het dier niet alleen dakloos, maar ook nog eens gehandicapt is.

Bianca, een donzige puppy, behoorde vroeger toe aan een café-eigenaar. Maar toen de bar haar deuren sloot, werd de hond gewoon achtergelaten.

Zeven jaar lang leefde ze als straathond. Goedbedoelende vreemden gaven haar voedsel, maar met de jaren verslechterde haar gezondheid.

Bianca werd wellicht geboren in een puppyboerderij, waar ze het product was van jarenlange inteelt. Daarom had ze een toestand genaamd degeneratieve myelopathie. Door de ziekte raakten haar ledematen verlamd en met de maanden dat ze buiten leefde werd het alleen nog maar erger. Uiteindelijk moest ze haar poten over de grond slepen om vooruit te geraken. Daardoor kreeg ze pijnlijke wonden en open knieën.

Lees ook  5-jarig meisje sterft uren nadat ze door de dokter is weggestuurd omdat ze vijf minuten te laat is

Uiteindelijk lichtte iemand SPAZ in, een Griekse dierenwelzijnsorganisatie.

Ze deden wat ze konden om haar te helpen, maar omdat ze zo groot was en haar verlamming nog verergerde, zou het moeilijk worden om een plekje voor haar te vinden.

Bianca had erg veel geluk. Een vrouw bood aan om haar te verplegen, en voor het eerst in jaren had Bianca een thuis.

Lees ook  Tientallen zwembaden te vies: slijm, zweet en urine gevonden

Met de hulp van de redders, kreeg ze medische verzorging en leerde ze een rolstoel voor honden te gebruiken. Nooit zou ze nog op straat moeten leven.

Helaas zou ze na enkele maanden overlijden. De organen van Bianca lieten het afweten en ze kon het niet langer uithouden.

Gelukkig bracht ze haar laatste maanden door in een liefdevolle omgeving waar er voor haar gezorgd werd. SPAZ blijft dieren in Griekenland redden, door hen een nieuwe en liefdevolle familie te geven.

Geen enkel dier verdient het om mishandeld te worden.

Politie vindt dakloze kinderen op straat, dan begint moeder te panikeren en vreest het ergste.

Klein meisje schreeuwt plotseling tijdens het paaseieren rapen. De gefilmde beelden bezorgen me kippenvel.