in

Man ziet hond in hete auto zitten en slaat ruit in onder toezicht van politie

Elk jaar vergeten sommige mensen dat een auto in de zon als een snelkookpan is. Een paar minuten in een snikhete auto kunnen dodelijk zijn voor een kind of dier! In het VK eindigde dit verhaal bijna in een tragedie …

Een man zag hoe een hondje alleen was achtergelaten in een auto die in de zon stond. De politie werd gewaarschuwd. De man liet de politie weten dat hij een ruit zou inslaan, als zij het niet zouden doen. Na een tijdje kwam de man terug en zag hij dat er nog niets was gedaan, waarna hij de ruit insloeg en het hondje bevrijdde.

De Britse politie geeft aan dat de man niet zal worden gestraft. In het VK mag namelijk alleen de politie een autoruit inslaan. Voor burgers kan dit een strafbaar feit zijn.

Lees ook  Grote klopjacht in bossen op voortvluchtige p*dofiel na ontvoering meisje (12)

Agent Steph Daly vertelde aan Wiltshire 999s:

“Mensen denken gewoon niet dat het hen kan overkomen. Ze denken: Oh, het is oké, ik ben maar vijf minuutjes weg, maar met alles wat er nu in de wereld gebeurt, we moeten in de rij staan voor supermarkten. Je weet dat het langer gaat duren.”

“Mensen zijn dierenliefhebbers, en als ze iets zien waar ze niet blij van worden, zullen ze ingrijpen.”

Ondanks de vele waarschuwingen, gebeurt het ieder jaar weer: elke zomer worden dieren in veel te hete auto’s achtergelaten.

Als u uw hond in de auto moet achterlaten, open dan een raampje zodat er frisse lucht is, parkeer in de schaduw en breng regelmatig water naar de hond.

Plaats uw telefoonnummer op de voorruit en kom zo snel mogelijk terug.

Lees ook  Gezin slaat op de vlucht voor een bosbrand – hun hond blijft echter achter

Als u een hond in nood ziet in een hete auto:

? Zoek de eigenaar. Als de auto voor een supermarkt of winkelcentrum geparkeerd staat, vraag dan de receptie om een dringende oproep te doen via de intercom. Het is belangrijk dat er gedurende deze tijd iemand in de buurt van het voertuig blijft.

? Als de eigenaar na een paar minuten niet wordt gevonden of komt opdagen, bel dan de politie als de hond gevaar loopt.

? Als u denkt dat de hond in levensgevaar is, sla dan de ruit in.

? Zorg ervoor dat de hond direct water krijgt en kan afkoelen. Honden krijgen het namelijk veel sneller warm dan mensen.

Hulde aan deze anonieme held! We hopen van ganser harte dat dit jaar iedereen rekening met de hitte en langere wachttijden houdt!

’Zwaargewonde Haarlem is moeder jeugdbende-lid’

Julia Mekkes (ex Dave Roelvink) laat niets aan je verbeelding over