in

Man ziet een klein ‘moedervlekje’ in zijn nek – het bleek huidkanker te zijn

Ryan Glossop, 37, ontdekte dat hij kanker had tijdens een gezondheidscontrole op het werk. Ze moesten grote stukken huid uit zijn nek en rug verwijderen en verschillende operaties ondergaan.

Het was maar een klein plekje in zijn nek. Ryan Glossop, 37, uit Perth dacht er niet veel over na en de meeste mensen zouden waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan. Maar de kleine vlek bleek melanoom te zijn.

De volgende maanden bleken een hel te zijn omdat Glossop vier operaties en 40 biopsieën moest ondergaan om alle delen van de kanker te verwijderen. De huidkanker werd gelukkig op tijd gevonden toen hij op zijn werk werd gecontroleerd.

Een zichtbare depressie was verspreid over zijn nek en rug en het ziet er op zijn zachtst gezegd grafisch uit omdat artsen gedwongen werden grote stukken huid uit deze geïnfecteerde delen van zijn lichaam te halen.

Het werd echter al snel opgevuld met een huidtransplantatie. “Wat zo klein begon, veranderde in iets waar niemand van ons klaar voor was.

Deze hele ervaring is voor ons allemaal enorm uitdagend geweest maar als hier iets goeds uit komt is het dat we nu willen helpen om meer bekendheid te geven aan huidkanker, ”schreef zijn vrouw Fallon op een Facebook-bericht.

Lees ook  André Hazes over Brazes: ‘Natuurlijk heb ik er thuis van langs gekregen’

Fallon benadrukte verder in haar bericht dat Glossop “werd gediagnosticeerd met melanoom in november 2018.” Hij moest ook een operatie aan zijn long ondergaan.

Fallon voegde hieraan toe: “Het ding is dat bij elke huidkanker verwijderen ze niet alleen het aangetaste gebied van de huid maar nemen ze ook een grens eromheen mee.”

Ze voegde eraan toe: “Ryan’s grenzen bleven steeds abnormaal terugkomen, wat vervolgens een huidaandoening werd die Nevus Spillus heet.

Het is zeer zeldzaam dat het overgaat in melanoom maar in zijn geval deed het dat. In mei 2019 moest een groot deel van de huid van zijn nek en rug worden weggehaald.

Dus tijdens zijn 4e operatie had Ryan een huidtransplantatie waarbij de huid van beide benen werd verwijderd om het gedeelte in zijn nek en rug te bedekken. ”

Lees ook  Café “weigert klant te bedienen die een warm drankje voor een dakloze man wilde kopen.”

Fallon prees de kracht van haar man in de confrontatie met de uitdaging en ondanks alle kansen kwam hij er bovenop.

Fallon schreef: “De kracht die Ryan heeft gehad tijdens dit hele proces verbaast me want hij heeft niet alleen zijn pijn behoorlijk goed onder controle gehouden maar hij heeft het ook bij elkaar gehouden.”

allon benadrukte echter ook dat de ervaring ook voor haar zwaar was geweest. Ze zei echter dat zij en haar man over de zaak wilden spreken om deze openbaar te maken zodat meer mensen zich hiervan bewust van zijn.

Ze schreef: “Deze hele ervaring is voor ons allemaal enorm uitdagend geweest maar als hier iets goeds uit komt is het dat we nu willen helpen het bewustzijn van huidkanker te vergroten.

Melanoom is goed voor 10% van alle huid kankers en daarom is het zo belangrijk dat iedereen regelmatig huidcontroles uitvoert. Je leven is te kostbaar om jezelf in de zon te bakken en je geen zorgen te maken om je huid. ”

Ex-vriendin bioscoopmoordenaar Groningen had noodknop: ‘Hij was altijd al gevaarlijk’

Moeder gans besluit onderkoelde puppy op te warmen onder haar vleugels.