in

Man zat 38 jaar onschuldig in de gevangenis, wordt vrijgelaten samen met zijn trouwe viervoeter

Voor de gemiddelde burger is het lastig om je voor te stellen hoe het moet zijn om een aantal jaar in de gevangenis te zitten. Al je vrijheid is weg. Iets wat nog erger is: in de gevangenis zitten terwijl je onschuldig bent. Dat is het trieste verhaal van Malcolm Alexander. De man spendeerde achtendertig jaar in gevangenis voor een misdaad die hij niet had gepleegd . Malcolm werd in 1980 gearresteerd voor een verkrachting. Hij werd vervolg en veroordeelde tot levenslang.

Het juridische proces had gefaald en Malcolm Alexander was daar slachtoffer van geworden. Zijn aangewezen advocaat had virtueel niks voor hem gedaan en is inmiddels uit zijn ambt gezet. Toch zat Malcolm vast. Gelukkig waren er wel mensen die zich inzette voor onterecht veroordeelde mensen. Uiteindelijk bewees ‘Project Innocence’ met behulp van DNA dat Malcolm niet de misdaad had gepleegd.

Lees ook  Restauranteigenaar is failliet na het overlijden van zijn vrouw. 1 maand later krijgt hij briefje van de politie en barst in tranen uit.

In de gevangenis mocht Malcolm een puppy krijgen, vanwege goed gedrag. In de lente van 2017 was de labrador geboren. Hij had de naam Inn gekregen, afgeleid van het Engelse woord voor onschuldig: innocent. Omdat Malcolm en zijn pup onschuldig waren. De puppy had tot nu toe geen vrijheid gekend.

Aan het begin 2018 werd Malcolm vrijgelaten. Een paar dagen na zijn vrijlating kon hij zijn trouwe viervoeter ophalen. Het is een bijzonder moment om te zien.

“We gaan naar het park om vogels achterna te zitten, ze houdt er van om vogels achterna te zitten ”, vertelde Malcolm aan CBS New York.

Er kunnen een hoop dingen mis gaan in het juridische proces en het verhaal van Malcolm bewijst dat. Gelukkig is hij vrijgekomen en kan hij samen met zijn trouwe viervoeter van zijn vrijheid gaan genieten.

Bejaarde man blijft om hulp bellen. Als de brandweerlieden opdagen, kunnen ze niet geloven wat ze aantreffen.

Man oefent in zijn eentje voor zijn vierde rijexamen en slaat over de kop