in

Man zakt voor rijexamen, maar rijdt zelf naar huis: ‘Toch goed genoeg’

Hij was in Arnhem gezakt voor zijn rijexamen. Toch vond een man uit Amsterdam dat hij direct daarna goed genoeg kon rijden en stapte hij in zijn auto achter het stuur om zelf terug naar huis te rijden.

Dat opmerkelijke incident van zaterdagochtend deelt de Arnhemse wijkagent Bert Bloemsma op Instagram.

De man moest rijexamen doen bij het CBR. Vóórdat hij op moest voor zijn praktijkexamen, kwam hij al eigenhandig met een auto van Amsterdam naar Arnhem.

,,Dat hij hier zelf heen reed, is natuurlijk al heel opvallend”, zegt Bloemsma. Vervolgens zakte hij voor zijn examen, maar reed hij toch terug naar huis.

Lees ook  Ze plakt elke nacht een gember wrap op haar borst. Het resultaat? Geweldig nieuws!

‘Hij besloot toch te rijden’
De man viel in Arnhem-Zuid toevallig op vanwege zijn rijgedrag, vertelt Bloemsma. ,,We zagen hem rijden en dat ging niet goed.

Daarop controleerden we hem. Hij vertelde dat hij net was gezakt voor zijn rijexamen, maar dat hij toch maar besloot om terug naar huis te rijden.

Hij dacht dat hij wel goed genoeg kon rijden en was al in het bezit van een buitenlands rijbewijs. Die was alleen niet meer geldig in Nederland.”

Een buitenlands rijbewijs vervalt als iemand een bepaalde periode in Nederland woont, legt Bloemsma uit. De man is meegenomen naar het politiebureau en is vervolgens met de trein terug naar huis gegaan.

Lees ook  Hond herkent baasje niet na 5 weken in het ziekenhuis, maar kijk nu wanneer hij hem ruikt

Bloemsma: ,,Ook zijn auto hebben we meegenomen. Deze is opgehaald door iemand die wél een geldig rijbewijs heeft. Hij krijgt zijn auto terug.

Daar heeft hij recht op. Er moet natuurlijk wel zorg voor gedragen worden dat hij hier nu niet in Amsterdam mee gaat rijden.”

Bekeuring
De man kan volgens de wijkagent sowieso een bekeuring verwachten. ,,De officier van justitie beslist hoe hoog die boete gaat zijn.”

Rotterdammer speelt live op sociale media met vuurwapen, politie kijkt mee en valt direct binnen

Horecabaas ver krachtte afwashulp tientallen keren: ‘Ziekelijk hoe dit pubermeisje is gehersenspoeld’