in

Man wordt na 14 jaar herenigd met kat die tijdens zware storm vermist raakte

Veel dingen veranderen in 14 jaar, maar sommige dingen blijven hetzelfde – zoals de liefde die door twee oude vrienden wordt gedeeld.

Perry Martin woonde aan de kust van de Amerikaanse staat Florida in 2004 toen deze werd getroffen door orkaan Jeanne. Door alle verwarring en schade verloor Martin zijn lieve kat, Thomas Jr. , ook wel T-2 genoemd. Het toen vier jaar oude diertje liep bang van huis weg en bleef daarna onvindbaar.

“Ik was kapot.”, vertelde Perry aan The Dodo, “Ik zocht overal naar hem. Ik schakelde de buren in om naar hem te zoeken. Al mijn vrije tijd was ik aan het zoeken.”

Naarmate de tijd vorderde zonder enig signaal van T-2, werd ook de hoop om te vinden steeds kleiner. Perry realiseerde zich dat hij moest accepteren dat de kat voor altijd weg was.

Maar hij had het aan het verkeerde einde.

Meer dan een decennium is sindsdien voorbij gegaan, maar Perry heeft zijn geliefde huisdier nooit vergeten. Nooit heeft hij meer een andere kat in huis genomen om T-2 te vervangen. Hij wist dat als T-2 de storm had overleefd, hij al 18 jaar oud zou zijn. Dat leek Perry niet erg waarschijnlijk.

Lees ook  Gevonden lichaam is toch van de vermiste Mona (79)

Maar dan, verleden week, kreeg Perry een telefoontje wat hij nooit zou hebben verwacht. De oude dierenarts van T-2 vertelde hem dat een zwerfkat van de straat gered was en een microchip had.

“Ze zeiden, ‘Perry wat zou je zeggen als ik je vertel dat iemand T-2 heeft gevonden? Ik zei: ‘Ik zou waarschijnlijk zeggen dat je gek bent’.”

Hij reed naar de ‘Humane Society of the Treasure Coast‘ met de gedachte dat er ergens een fout was gemaakt.

“ik geloofde het niet. Na 14 jaar?”; vertelde Perry, “Maar het was hem. Zodra ik zijn kopje zag, wist ik dat hij het was.”

De kat herkende zijn baasje ook. Nu waren ze eindelijk herenigd! Het is pas een week sinds de twee vrienden weer samen zijn, maar het kan niet beter met ze gaan. Perry vertelt dat T-2 de hele dag op zijn schoot zit en hem overal naartoe volgt.

Lees ook  Auto-ongeluk laat 10 jaar oude hond verlamd achter. Na maanden revalidatie wandelt ze terug.

Ondanks dat de kat inmiddels 18 jaar oud is, waarvan 14 jaar waarschijnlijk als zwerfkat, is de gezondheid van T-2 redelijk goed. Hij is een beetje mager, maar Perry is ervan overtuigd dat het diertje weer helemaal zal herstellen, nu hij weer thuis is.

En Perry weet hoe het komt: de microchip die de twee vrienden samen bracht. Hij raadt iedereen aan om zijn huisdieren te laten chippen. Vergeet ook niet de informatie te bijwerken. In de 14 jaar was Perry een paar keer verhuisd, maar zorgde er altijd voor dat zijn nieuwe adresgegevens bekend waren. Hierdoor is hij na 14 jaar herenigd met T-2, ook al leek het onmogelijk.

Dit meisje moest een rolstoel en krukken gebruiken – totdat deze hond haar leven ingrijpend veranderde

Meisjes provoceren baviaan in dierentuin en het loopt niet leuk af voor ze