in

Man woont bijna 30 jaar alleen op onbewoond eiland – nu deelt hij zijn prachtige foto’s op sociale media

In het jaar 1989 ontdekte de toen 50-jarige Italiaan Mauro Morandi het eilandje Budelli, aan de kust van Sardinië. Hij hoorde dat de toenmalige beheerder weg wilde, waarna Mauro geen moment aarzelde. Sindsdien woont hij al 29 jaar alleen op het schitterende eiland, bericht CNN.

Soms komt een bezoeker langs om te kijken hoe het met de Italiaan gaat. Eerst wilde hij de schoonheid van het eiland met niemand delen. Maar toen een bezoeker een smartphone voor hem mee nam, kwam daar verandering in.

Mauro neemt adembenemende foto’s van het eiland en plaats deze op sociale media. De idyllische foto’s laten een waar paradijsje zien. Maar voordat het zover kwam moest hij bij de Italiaanse autoriteiten aandringen om Wi-Fi op het eilandje te regelen.

Lees ook  Meisje heeft paniekaanval op vliegtuig. Mama draait zich om en beseft dat steward haar “speciale drankjes” geeft.

Aan CNN vertelde Mauro dat hij niet lang na hoefde te denken om het gejaagde leven achter te laten. De zeventiger voelde zich sinds jong af aan niet passen in een maatschappij waarbij bijna alles om macht en geld draait.

Het eiland heeft zand dat bijna roze van kleur is. Vroeger kwamen er veel toeristen, totdat de Italiaanse regering besloot de natuur te beschermen en het toerisme een halt toe te roepen. Vandaag de dag woont en loopt alleen Mauro op het eiland (en heel soms een bezoeker).

Lees ook  Lig je lekker te slapen in de auto, komt je favoriete liedje ineens op de radio!

De amateurfotograaf vertelde: “Ik zal hier nooit weggaan en hoop dat ik hier zal sterven. Mijn wens is om hier gecremeerd te worden en dat de wind mijn as zal meenemen.”

Dankzij sociale media kunnen we genieten van deze prachtige foto’s van een schitterend (bijna) verlaten eilandje. Vergeet niet dit bericht te delen als je de beelden ook zo betoverend vindt!

Een man komt vast te zitten onder de metro. Wat de menigte vervolgens doet maakt je SPRAKELOOS!

Dolfijn maakt cirkel van modder onderwater, de reden is erg fascinerend