in

Man vindt 100 jaar oude bruidstaart van zijn grootouders in een doos samen met een briefje.

Door de jaren heen bestonden er heel wat verschillende huwelijkstradities. Sommigen spaarden het bovenste stuk van hun bruidstaart zelfs om het op hun eerste huwelijksverjaardag op te eten. In de 19e eeuw zouden koppels zelfs wachten tot de geboorte van hun eerste kind om het op te eten.

Harvey en Inez Warninger trouwden op 17 maart 1915, en besloten om deze leuke traditie te volgen. Maar ze zouden het nooit opeten. Ronald herinnert zich als kind dat de taart altijd in de diepvries bewaard werd. Maar sinds de jaren ’50 had hij het niet meer gezien. Hij zei dat zijn ouders altijd waarschuwde om er niet van te eten, maar voor het overige werd er niets over gezegd.

Toen de 100e huwelijksverjaardag van zijn grootouders naderde, belde de zus van Ronald Warninger hem met de vraag of hij wist waar de taart was. Hij keek rond in zijn kelder en kon ze niet vinden.

Maar op een dag, toen hij de garage aan het opruimen was, zag hij een kleine doos en hij wist meteen wat erin zat.

Hij opende de doos en daar was de bruidstaart van zijn grootouders!

Bij de taart zat een gedicht aan Inez dat bijna tien jaar voor hun huwelijk geschreven werd door een goede vriend.

Het leest:

“Herinner me wanneer ik ver weg ben, en alleen half wakker. Herinner me op je trouwdag. En stuur me een stukje bruidstaart.” We weten niet of ze nu nog een stukje van de taart zou willen!

De taart was intact, maar bedorven en uitgehold. Het witte ijs was perfect bewaard, en “lijkt op porselein als je er met je vinger op tikt.”

Ronald was stomverbaasd dat de taart zolang bewaard kon blijven. De taart overleefde twee wereldoorlogen!

De familie is van plan om de taart verder te bewaren om hun grootouders te eren. Ronald zei: “Ik ben blij dat we ze terugvonden. Ik voelde me er een beetje verantwoordelijk voor. Het is maar de top van een bruidstaart, maar hoeveel mensen hebben dat nog na al die jaren? Het is als een tijdmachine. Ik hoop ze door te geven aan mijn kinderen en misschien bewaren zij het nog eens 100 jaar.”

Wat een leuk stukje familiegeschiedenis!

Lees ook  Man met 15 kilo goudstaven aangehouden op Schiphol

Jong gezin dood aangetroffen in hut. Nu waarschuwt de politie voor deze “stille doder.”

4-jarige jongen vertelt mama’s verloofde de schattige reden waarom hij niet met mama mag trouwen.