in

Man vast die zichzelf wilde opblazen voor behoud Zwarte Piet

Een Hagenaar is gisteren opgepakt omdat hij afgelopen weekend via Facebook had gedreigd zichzelf op te blazen. Met die actie wilde hij opkomen voor het in stand houden van de sinterklaastraditie.

Na de Facebookpost kreeg de politie allerlei meldingen van verontruste burgers, waarna een onderzoek werd gestart. Zowel de politie als het Openbaar Ministerie vond de bedreiging zo ernstig dat werd besloten de 49-jarige verdachte aan te houden.

Lees ook  Katja Schuurman gaat deze maand een nieuwe uitdaging aan

Geen explosieven gevonden
In de woning van de man werden geen explosieven gevonden. De verdachte zei tijdens het eerste verhoor dat hij het bericht had gepost als reactie op een ander bericht. Hij zei geschrokken te zijn van alle reacties op de Facebookpost en spijt te hebben van zijn actie.

Lees ook  Politie Tilburg jaagt op man die slechtziende dame (93) beroofde

Onschuldige slachtoffers
De politie waarschuwt voor- en tegenstanders van Zwarte Piet niet te ver te gaan in hun uitlatingen: “Zolang geen strafbare grens wordt overschreden, mag iedereen zijn mening geven. De reactie van deze verdachte waarin gedreigd werd met een aanslag waarbij onschuldige slachtoffers konden vallen, overschreed die grens.”

De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deze beroemde vrouwen sloegen, net als Bridget, een veel jongere vlam aan de haak

Vent doet pijnlijke ontdekking bij de geboorte van ‘zijn’ zoon