in

Man valt ambulancepersoneel aan dat 1-jarig kind probeert te redden

Als een kind in levensgevaar is, moet daar natuurlijk alles voor wijken. Maar niet volgens deze verschrikkelijk man in Berlijn.

EMT team provide first aid on the street.

De 23-jarige man werd razend toen een ambulance vrijdagochtend zijn auto blokkeerde op de parkeerplaats bij een crèche. Zó razend, dat hij een verpleegkundige bedreigde en een zijspiegel van de ambulance aftrapte.

Hartaanval

Een medewerkster van de crèche had de ambulance gebeld omdat er een 1-jarig jongetje bewusteloos was geraakt. Met bloedspoed was de hulpdienst ter plaatse. En nee, dan ga je niet rustig op zoek naar een parkeerplek. De artsen en verplegers snelden naar binnen. Het jongetje had een hartaanval en moest gereanimeerd worden.

Lees ook  ‘Jonathan M. filmde ver krachting tussen Valkenswaard en Waalre’
Agressief

En dus sprintte één van de verplegers naar buiten om de reanimatiekoffer te pakken, om vervolgens de woedende man aan te treffen en bedreigd te worden. “Ophoepelen, en wel meteen”, zou hij agressief tegen de verpleger geroepen hebben. “Ik moet gaan werken.” De verpleger legde uit dat dat even niet kon omdat ze binnen het leven van een kindje moesten redden. Maar daarop zou de man gebulderd hebben: “Het kan me niet schelen wie er gered moet worden”, met nóg meer bedreigingen. Ook trapte hij een van de zijspiegels van de ambulance eraf.

Lees ook  Dit kind schreeuwt om hulp wanneer haar moeder flauwvalt – de camera filmt de reactie van de bestuurder dan
Politie

De man bleef maar tieren, ook toen de politie erbij werd gehaald. Hij werd in de boeien geslagen en moet hoogstwaarschijnlijk opdraaien voor de kosten van de vernieling. Het ambulancepersoneel kon het jochie vervolgens naar het ziekenhuis brengen. Hoe het nu met het kindje is, is nog niet duidelijk.

Papa maakt foto van babyzoon. Maar kijk dichterbij onthult de ergste nachtmerrie van elke ouder.

Baby weegt 500 gram en heeft enkele uren te leven – dan redt de onverwachte truc van de dokter haar leven.