in

Man rijdt over N343 en ziet een gigantische hond met grote tanden naast de weg liggen. Als hij beter kijkt ziet hij dat het geen hond is….

Sebastiaan Bake (25) uit Tubbergen reed vanmorgen over de N343 bij het Overijsselse Kloosterhaar toen hij een ‘grote hond’ langs de weg zag liggen. Het bleek een wolf te zijn. ,,Word ik helemaal gek of hoe zit dat?”

Hoewel onderzoek nog moet uitwijzen of het inderdaad om een wolf gaat, laat de foto van het dier voor Leo Linnartz van Wolven in Nederland weinig twijfel over. ,,Dit is vrijwel zeker een wolf. Waarschijnlijk een jongvolwassen exemplaar.”

Reusachtig dier

Bake rijdt om half negen vanmorgen op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim wanneer hij een groot beest langs de weg ziet liggen. Nadat hij zijn zusje op haar werk heeft afgezet stopt hij op de terugweg uit nieuwsgierigheid. Bake schrikt van wat hij aantreft: een reusachtig dier.

Linnartz werd direct op de hoogte gebracht. ,,Triest natuurlijk, maar jonge wolven zijn nu eenmaal niet gewend eerst naar links en rechts te kijken voor ze oversteken”, verklaart de wolvenkenner.

Lees ook  Levend baby’tje gevonden in vuilniszak: navelstreng zat er nog aan

Bake:. ,,Zoiets had ik nog nooit gezien. Hij was zo groot, en die tanden! Dat dit kan in Nederland. Eerst bleef ik er iets vandaan, om zeker te weten dat het dier niet meer ademde.”

Daarna maakt hij wat foto’s. Een daarvan plaatst hij direct op Instagram. ,,Dit is wel bijzonder. Eerst wilde ik er naast gaan liggen, om te laten zien hoe groot het dier was. Ik denk dat hij wel 1.20 meter was. Echt groot dus. De politie zei ook: dit is waarschijnlijk een wolf.”

Vierde keer

Linnartz is enthousiast over het feit dat wederom een wolf is gespot. ,,Het lijkt al bijna niet bijzonder meer”, lacht hij. ,,Dit is al de vierde keer in korte tijd dat een wolf in Nederland wordt gezien.” Die sterke stijging is overigens niet vreemd. ,,Ze komen allemaal uit Duitsland en daar groeit de wolvenpopulatie.”

Lees ook  Vrouw doet straffe ontdekking met metaaldetector in tuin: “Ik geloofde mijn ogen niet”

In theorie kan de vandaag gevonden wolf in Kloosterhaar dezelfde zijn als het exemplaar dat enkele weken geleden op de Veluwe in levenden lijve werd gezien. ,,Wolven kunnen op een dag wel 50 kilometer afleggen”, stelt Linnartz.

Wat er nu met het dier gaat gebeuren? ,,Eerst nemen experts DNA af om vast te stellen dat het een wolf is en waar hij vandaan komt. Ook kunnen ze dan onderzoek doen naar zijn gezondheid. Daarna gaat hij waarschijnlijk naar een museum, ik denk Naturalis.” De wolvenkenner weet niet of het dier ook opgezet wordt. ,,Dat ligt eraan hoe hard hij geraakt is. Het skelet en de vacht moeten dan niet al te veel beschadigd zijn.”

Een bizar fenomeen: deze man had 22 jaar lang constipatie totdat de arts 13 kg feces verwijderde

Hond heeft een hart van goud – het toont aan waar onze viervoeters tot in staat zijn