in

Man op straat doodgeschoten in Uden, ooggetuige stuit op man met pistool

In het Brabantse Uden is vanavond rond 19.45 uur een man doodgeschoten. Dat meldt de politie. Iets meer dan een uur later meldde de politie dat er twee verdachten zijn opgepakt. Een derde wordt nog gezocht.

De schietpartij vond plaats op de Batenburglaan in de Brabantse plaats. Om eerste hulp te bieden aan het zwaargewonde slachtoffer is onder meer een traumahelikopter opgeroepen. Die landde in het Bevrijdingspark. Hulp kon echter niet meer baten. De brandweer heeft een tent en schermen rondom het slachtoffer geplaatst, om hem uit het zicht te houden van de vele toeschouwers.

Oog in oog met dader
Een getuige vertelt aan het Brabants Dagblad dat hij het slachtoffer op de kruising zag liggen, er was op dat moment al een vrouw bij die eerste hulp probeerde te verlenen. ,,Het slachtoffer lag op straat en had een wond ter hoogte van zijn hart. De vrouw die erbij zat vroeg of ik 112 wilde bellen. Omdat ik geen telefoon bij me had, wilde ik naar het dichtstbijzijnde huis toe. Maar terwijl ik het pad op liep, deed een man met een pistool in zijn hand de deur open.”

Lees ook  Vermist meisje (16) gevonden in auto met mes en veel contant geld

De getuige, die anoniem wil blijven, zag hoe die man in een auto stapte en samen met een ander wegreed. ,,Ikzelf ben heel voorzichtig achteruit gelopen. De man was heel vastberaden en leek koelbloedig.” In een Burgernetbericht wordt gesproken van een blanke, kale dader met fors postuur en zwarte leren jas. De twee gingen er vandoor in een blauwe Volvo.

Lees ook  Monique Westenberg lijkt klap na klap te moeten incasseren

Zijn verhaal wordt bevestigd door een buurman, die het tafereel vanachter een raam heeft gevolgd. Hij zag ook hoe de vermoedelijke dader even later terugkwam met de auto, uitstapte om iets van straat te pakken en opnieuw vluchtte.

Daders opgepakt
Binnen een uur werden volgens de politie twee verdachten opgepakt. Of het om het duo in de auto gaat is nog niet bekend. Een derde betrokkene wordt nog gezocht. In de lucht hing enige tijd een politiehelikopter die de omgeving in kaart bracht.

Later op de avond is de politie in kogelwerende vesten een woning in Eindhoven binnengevallen. Ze waren daar op zoek naar de derde verdachte van de dodelijke schietpartij. Die werd er volgens een politiewoordvoerder niet gevonden.

Vrachtwagen rijdt vrouw en kind (8) aan: mama overleden

Persoon raakt zwaargewond bij openen kokosnoot in Schiedam