in

Man met hard voorwerp in gezicht geslagen op Scheveningse boulevard: ‘Ik ben emotioneel gesloopt’

Op de Scheveningse boulevard is zaterdagavond een man zwaar mishandeld. Hij werd door een onbekende met een hard voorwerp in zijn gezicht geslagen.

,,Ik ben emotioneel gesloopt.‘’ Ondernemers en de politiek roepen om extra politiesurveillance op zonnige dagen.

Nachtburgemeester Pat Smith is een vriend van de mishandelde man. Hij deelde een foto van zijn mis handelde vriend op Facebook: ,,Dit is mijn maat. Hij werd op de boulevard van Scheveningen zwaar mis handeld.”

De mis handelde man, die niet met zijn naam in de krant wil, laat in een korte reactie weten: ,,Ik ben een soort van oké. Voor mij is het al te laat en is het kwaad al geschied.

Maar ik hoop dat de politiek wakker wordt en daarmee in de toekomst dit een ander bespaard kan blijven. Nu wil ik heel graag even tot rust komen. Ik ben emotioneel gesloopt.”

Roekeloos
Smith laat weten dat zijn vriend aangifte heeft gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van de zware mis handeling.

Het slachtoffer reed rond 22.00 uur op zijn scooter door de Scheveningseslag. Daar werd hij bijna aangereden door een zwarte Volkswagen Golf GTI.

Toen de bestuurder van de scooter de autobestuurder daarover aansprak werd hij hard op zijn kaak geslagen.

De Volkswagen reed weg. De scooterrijder reed achter de auto aan. Op de Strandweg kwamen de mannen elkaar weer tegen en ontstond er opnieuw een discussie.

Lees ook  Nederland gaat vluchtelingen van Sea-Watch 3 opnemen

De bestuurder van de auto die eerder had geslagen, sloeg de scooterrijder wederom, maar nu met een hard voorwerp. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond aan zijn oog en moest naar het ziekenhuis.

”Ieder jaar laten we het gebeuren dat tuig de boulevard overneemt”
– Richard de Mos en Arjen Dubbelaar

Bruidegom
Het is niet de eerste keer dat er een mishandeling plaatsvindt op de boulevard. Zo werd er in augustus 2018 een bruidegom na zijn trouwfeest op de boulevard ernstig mis handeld door twee jongeren.

Peter Ludovici, toentertijd eigenaar van de strandtent waar de mishandeling plaatsvond, zei toen te verwachten dat de veiligheid op de boulevard aangepakt zou worden.

Op de recente mis handeling reageert hij: ,,Het is sindsdien niet veel beter geworden qua veiligheid. Ze rijden als gekken met die scooters over de boulevard.

Het zou niet zo moeilijk moeten zijn ze te pakken. Belangrijkste is dat er meer gecontroleerd wordt op de Strandweg.”

André Triep en Nicolette Krul, voorzitters van de Vereniging van Strandexploitanten in Scheveningen, laten weten nog geen uitspraken te kunnen doen over de recente mishandeling. ,,Wij weten nog niet van de hoed en de rand.’’

Dealen en drugsgebruik
Het nieuws over de mishandeling bereikte ook Hart voor Den Haag. Die spreekt er schande van. Straatintimidatie, bedreigingen, geweld en scooters die roekeloos rijden zorgen voor een uitermate onveilig gevoel en beschadigen het imago van de badplaats, vindt de partij.

Lees ook  Dode koala vastgenageld teruggevonden aan houten paal: “Ik moest bijna kotsen”

,,Ieder jaar laten we het gebeuren dat tuig de boulevard overneemt.‘’, stellen raadsleden Richard de Mos en Arjen Dubbelaar in een reactie.

,,Bedreigingen, het niet meer veilig voelen, vrouwen lastigvallen, beledigingen, dealen en drugsgebruik, hangen bij auto’s, levensgevaarlijk rijgedrag van scootertuig en vervuiling op straat.

En als je daar wat van zegt, loop je nu dus ook de kans om in je gezicht te worden gestoken. Totaal onacceptabel”, aldus De Mos en Dubbelaar, die eisen dat het stadsbestuur met harde hand gaat handhaven.

”De wapenstok erop, boetes uitschrij­ven en opsluiten in het cachot”
– Richard de Mos en Arjen Dubbelaar

21 graden regeling
De partij pleit voor het invoeren van een 21 graden regeling, waarbij de politie bij het bereiken van een temperatuur van 21 graden en hoger actief surveilleert op de boulevard om overlastgevers te bestrijden.

,,Bij lekker weer komt het respectloze tuig uit hun holen gekropen, veroorzaken ze ernstige overlast en helpen ze met hun hufterige gedrag het imago van onze mooie badplaats naar de filistijnen.

Wij moeten zorgen dat ze worden opgewacht door politie en handhavers, die wel raad weten met dit soort lieden. De wapenstok erop, boetes uitschrijven en opsluiten in het cachot”, vervolgen De Mos en Dubbelaar.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat zij bekend zijn met de zaak, maar er nog geen uitspraken over doen. Ook de politie kon verder nog niet reageren.

Black Lives Matter-activist van dé foto: ‘Zijn leven was in gevaar’

Katje nieuwsgierig naar boeket bloemen op tafel – minuten later vecht ze voor haar leven