in

Man laat hond achter in kerk met hartverscheurend briefje: “Ik zal je missen, het spijt me zo”

Een man die niet meer voor zijn hond kon zorgen, heeft in het Britse Blackpool zijn dier achtergelaten in een kerk. Daar legde hij een hartverscheurend briefje bij: “Ik hou van je en het spijt me zo”, stond er te lezen.

De hond, een zwart-witte stafford, werd al op 18 december teruggevonden in de Heilig Hart Kerk in Blackpool. Een gelovige ontdekte het dier vastgebonden aan een stoel met daarbij een briefje van de eigenaar. “Geloof me alsjeblieft als ik zeg dat ik dit niet graag doe”, stond er te lezen.” Mijn hond betekent alles voor me, maar ik weet niet wat ik anders moet doen. Ik heb geen huis en ook geen geld meer voor hem. Ik heb een tegenslag gekend en ik kan me niet voorstellen dat ik buiten ben met hem in de kou, zonder eten. Het is een lieve, vriendelijke hond.”

Lees ook  Acteur Luke Perry (52) overleden

Gevoelige pootjes
“Hij zal zeven worden op 22 maart 2020 en heeft gevoelige pootjes. Ik heb ze nu een maand behandeld, maar hij heeft er nog steeds last van”, geeft het baasje nog mee. “Mijn hart is gebroken en ik zal hem meer missen dan ik met woorden kan zeggen. Maar ik hoop dat hij een nieuwe thuis vindt. Ik zie je graag en het spijt me zo xxxx.”

Will Lamping, een medewerker van het lokale asiel, ging de hond oppikken en bracht hem naar een dierenarts voor een controle. Hij werd opgevangen en kreeg de naam Cracker.

Lees ook  Vader en zoontje verdrinken aan Costa Brava

“Het is zo zwaar om dat briefje te lezen en te zien hoeveel zijn baasje van hem hield”, zegt Lamping. “Helaas kan het leven soms onverwachte wendingen nemen. Toch is het hartverscheurend dat iemand Cracker moet missen en zich afvraagt hoe het er nu mee gaat. Ik wil hem geruststellen dat hij het goed maakt en dat hij veel liefde en aandacht krijgt. Als niemand hem binnenkort weer opeist, zullen we een nieuwe thuis voor hem zoeken.”

“Mocht de man toch nog terugkomen op zijn beslissing, zal hij niet in de problemen komen. We willen het dan graag met hem nog eens hebben over hoe we hem zouden kunnen helpen.”

Man die geluksmuntje in vliegtuigmotor gooide krijgt ruim 15.000 euro boete

Daders laten ingewanden damhert achter na gruwelijke afslachting bij hertenkamp Epe