in

Man filmt stiekem dochter (19) van ex-vriendin onder de douche in Apeldoorn

Voor het heimelijk filmen van de douchende 19-jarige dochter van zijn vriendin in Apeldoorn heeft een 39-jarige man een werkstraf van 40 uur gekregen. Het Openbaar Ministerie had de vervolging al gestaakt, tot het slachtoffer en haar moeder met succes naar het hof stapten.

Het was het verhaal van de vrouw en haar dochter tegenover dat van de 39-jarige N.C. Op 11 juni 2018 verblijft hij in de woning van zijn vriendin in Apeldoorn. C. gaat naar boven om te slapen. Niet veel later stapt de oudste dochter van zijn vriendin onder de douche. Ze slaakt een kreet als ze ziet dat iemand met een telefoon haar vanuit het raam boven de badkamerdeur filmt.

Zij en haar moeder stormen de slaapkamer van C. in. En ze vinden op zijn telefoon een filmpje van de douchende dochter. Volgens C. willen de twee wraak nemen. Ze zagen op zijn telefoon geen filmpje maar een whatsapp-conversatie met een andere vrouw waaruit bleek dat hij was vreemdgegaan.

Lees ook  P*dofiel actief in Zwolle, circusschool waarschuwt na voorval met leerling

Het verhaal van het filmpje werd verzonnen om wraak op mij te nemen
De 39-jarige N.C.

Slapen
De dochter sloopt vervolgens in blinde woede de telefoon van C. Dat maakte dat het filmpje, als dat er al was, verdween. Het OM besloot wegens gebrek aan bewijs de vervolging te seponeren, maar de dochter en haar moeder begonnen een zogeheten artikel-12-procedure. Via het gerechtshof kregen ze voor elkaar dat het OM alsnog tot vervolging over moest gaan.

Vandaar dat C. alsnog voor de rechter verscheen. Hij ontkende vandaag in de zittingszaal in Zutphen dat hij toen gefilmd heeft. Hij lag gewoon te slapen. ,,Dus u lag op bed, hoorde de dochter schreeuwen en dan staat ze met haar moeder in de kamer. En ze zeggen dat u gefilmd heeft met de telefoon?’’ vroeg de politierechter. Ja, zei C., waarop ze zijn telefoon pakten en de whatsapp-berichten zagen.

Lees ook  Rotterdamse oma mept irritante duif op haar balkon helemaal verrot

Bewijs
Het verhaal van het filmpje werd verzonnen ,,om wraak op mij te nemen.’’ Volgens de officier van justitie klopt dat niet. De moeder belde die avond meteen nog de politie. Dat de dochter de telefoon vernielde, is wel voor te stellen. ,,Zeker voor een meisje van 19 is zoiets hartstikke naar.’’ De officier vroeg om een werkstraf van 40 uur. De raadsman van C. benadrukte het gebrek aan overtuiging van het bewijs. En zonder die overtuiging moet de man worden vrijgesproken.

De politierechter zag wel overtuigend bewijs. ,,Er wordt ontdekt dat u bent vreemdgegaan. Maar dat is pas nadat ze u beschuldigen dat u stiekem heeft gefilmd. Dus die wraakoefening zie ik niet.’’

Hij legde de gevraagde werkstraf op.

Twee meisjes (15 en 17) uit Deurne al drie weken vermist

Drie mensen overleden na drinken handgel