in

Man fietst uren door de regen om fietsje voor dochter te kopen

Er zijn maar weinig mensen die zo veel overhebben voor een fietsje als een bewoner van een asielzoekerscentrum uit Dronten. Hij reageerde op de Marktplaatsadvertentie van Mariella uit Lelystad en kwam het kinderfietsje op de fiets halen. Een tocht waarvoor hij vier uur heen en vier uur terug moest fietsen.

“Het paarse fietsje van mijn dochtertje stond al een tijdje op Marktplaats en zaterdag om twaalf uur hadden we een afspraak met een man die het zou komen halen”, zegt Mariella van Duijn tegen EditieNL.

Wind tegen
“Om half twaalf appte de koper dat hij wat later zou zijn omdat hij ‘wind tegen had’. Mijn man en ik vreesden dat – zoals dat wel vaker met afspraken via Marktplaats gaat – hij misschien wel helemaal niet zou komen opdagen”, zegt Mariella. Om één uur was de man er nog steeds niet, terwijl hij wist dat Mariella en haar man op dat tijdstip weg moesten voor een afspraak. Ze appte de koper dat ze nu echt moesten vertrekken.

Lees ook  Olifant bevalt in het midden van een safari. Maar kijk het ongelofelijke moment waarop kudde plotseling komt aangestormd.

Een uur later zag ze via een appje op haar telefoon dat de man voor haar deur stond. “We appten hem dat we voorlopig niet thuis zouden zijn, maar hij stond erop dat hij zou blijven wachten.”

Bij thuiskomst zagen ze een man met een muts en handschoenen voor de deur staan. “Hij was aan het klappertanden van de kou, maar ondanks dat gaf hij ons een brede glimlach toen hij ons eindelijk zag. Wat we vervolgens ook aanboden, hij wilde niets. Geen koffie, geen thee, niet even opwarmen. Hij wilde gelijk het fietsje zien. Toen hij dat eenmaal zag, begon hij weer te lachen.”

Vier uur lang gefietst
De man vertelde dat hij om tien uur die ochtend met de fiets was vertrokken van het asielzoekerscentrum in Dronten. “Het was een ontzettend aardige man die gewoon vier uur had gefietst om het fietsje voor zijn dochtertje op te halen”, zegt Mariella ontroerd.

Na lang aandringen van Mariella en haar man ging hij akkoord om het fietsje gratis mee te nemen. “Hij wilde hier aanvankelijk niets van weten, maar wij konden het natuurlijk niet over ons hart verkrijgen om hem ook eens te laten betalen. Ook wilde hij niets weten van een lift terug naar het asielzoekerscentrum. Hij bond het fietsje onder zijn snelbinders en begon aan de lange fietsrit terug, in het donker in de kou.”

Lees ook  Patty Brard klapt uit de school over André Hazes en Bridget Maasland

Diep respect en kleine buiging
De man beloofde Mariella dat hij haar via WhatsApp op de hoogte zou houden van zijn terugreis. “Om half tien kregen we een appje dat hij thuis was en dat zijn dochtertje ‘ontzettend blij’ was met haar fiets. Kun je nagaan: deze man heeft acht uur op de fiets gezeten, drie uur staan wachten voor een dichte deur en was zo ontzettend dankbaar. Ik schoot weer vol toen ik zijn bericht kreeg.”

“Dit relativeert zoveel. Deze ontmoeting zette mij weer met beide benen op de grond. Ik bleef er ook zondag mee in mijn hoofd zitten, vandaar dat ik het verhaal heb gedeeld op Twitter”, zegt Mariella.

Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

Vrouw wil zwanger raken van zaad van overleden echtgenoot – wet staat het niet toe