in

Man doneert nier aan vrouw van wie hij houdt – later doet hij huwelijksaanzoek, wat ze afwijst

Simon Louis en Mary Emmanuelle ontmoetten elkaar voor het eerst in de jaren 90 in een club in London. De twee hadden een klik, maar op een kusje na, ging de relatie niet verder.

Emmanuelle werkte als secretaris en zorgde voor haar zoon Dwayne, aldus Vibe. Louis hielp zijn broer muziekevenementen organiseren. De twee bleven vrienden en Simon stuurde haar regelmatig chocolade en rozen op Valentijnsdag.

In september 2014 vond een tragedie plaats. Emmanuelle viel flauw op de grond. Haar 21-jarige zoon trof haar aan, terwijl ze in haar eigen braaksel aan het stikken was. Met alle spoed werd ze naar het ziekenhuis gebracht.

Daar kwamen dokters erachter dat ze een vergevorderde nierziekte had. Haar enige redding zou een transplantatie zijn, maar met haar zeldzame bloedgroep, B-negatief, zou de kans hierop erg klein zijn.

Lees ook  Natuurproject van ruim een ton per ongeluk gemaaid

“Ik kon het niet geloven – ik had een doodvonnis gekregen. Mijn naam werd op een ‘dode donor’ lijst geplaatst. Ik kon alleen maar wachten,” herinnerde Emmanuelle zich.

Nadat ze in januari 2015 uit het ziekenhuis werd ontslagen, bezocht Simon haar elke dag. Hij bleef vaak slapen, zodat hij haar kon voeden en wassen. Op een dag opperde Louis de suggestie om zijn bloed te laten testen. Hij bleek een match te zijn!

Volgens The Mirror, gingen er maanden voorbij met tests, om zeker te maken dat de transplantatie succesvol zou zijn. De twee, die nu samen in een flat woonden, zorgden voor elkaar na de operatie.

Lees ook  Het luxe leven van man achter Dream or Donate: schimmige bedrijven en dure auto's

Kort daarna vroeg Louis of Emmanuelle met hem wilde trouwen. Helaas wees ze hem af.

“Ik wees hem op een zachte manier of door te zeggen dat ik erover na moest denken,” vertelde ze. “Ik denk dat ik me zorgen zou maken dat we onze speciale vriendschap zouden beschadigen als we trouwen en ik wil ook niet trouwen voordat ik helemaal beter ben.”

Hoewel hij werd afgewezen, geeft Simon aan nergens spijt van te hebben.

“Ik heb er nooit twee keer over nagedacht. Er bestaat geen twijfel of zoiets te doen voor iemand waar je van houdt.”

Siebe (73) sprak jongens aan op vuurwerk en werd mishandeld: ‘Ik vind het zo laf’

Ernstig zieke boer dreigt hele oogst te verliezen – dan komen zijn buren in actie