in

Man bijna dood door bierbuik die niet zo onschuldig bleek te zijn

Mijn moeder zei altijd dat sommige mensen met grotere botten zijn geboren. Hoewel dat niet noodzakelijkerwijs wetenschappelijk waar is, is het feit dat sommige mensen van nature een beetje zwaarder zijn dan anderen echt zo.

Hector Hernandez geeft als eerste toe dat hij altijd een man van het grotere formaat is geweest, hoewel het hem nooit echt stoorde.

Dat veranderde toen hij merkte dat het grootste deel van zijn lichaam kleiner werd terwijl zijn maag met de dag groter leek te worden. Hij had ontwikkeld wat in bepaalde kringen bekend staat als een ‘bierbuik’, ondanks dat hij geen bier dronk.

Als gevolg van zijn nieuwe buik begonnen zijn vrienden hem te plagen en Hector zegt dat vreemden soms aan het staren waren.

Dit ging echter gepaard met andere, misschien meer verontrustende symptomen. Met een gewicht van 136kg begon Hector maagzuur, constipatie en kortademigheid te ervaren. Een arts vertelde hem dat sommige mensen gewoon anders wegen dan anderen maar Hector was niet overtuigd.

Lees ook  Mexicaanse stad rouwt: waarom schoot José Ángel (11) zijn juf en zes anderen neer?

In een poging zijn angst te verlichten, zocht hij een second opinion. Zijn maag was moeilijk aan te raken en hij vermoedde dat niet alles was wat het leek.

Hij bleek volkomen gelijk te hebben. Hector werd gediagnosticeerd met retroperitoneale liposarcoom, een zeldzame maar kankerachtige tumor die zich vormt in vetcellen. Tegen de tijd van de diagnose woog de tumor 35 kilogram.

Onnodig te zeggen dat Hector verbluft was.

“Ik had veel steun en gebeden van familie en vrienden,” zei hij. “Ik heb het eindelijk in Gods handen achtergelaten.”

William Tseng, chirurgisch oncoloog en universitair docent aan de Keck School of Medicine aan de Universiteit van Zuid-Californië, was de chirurg die de tumor van Hernandez opereerde. Hij zei dat het de grootste was die hij ooit heeft verwijderd.

Lees ook  André Hazes en Bridget Maasland wonen al praktisch samen

Gelukkig verliep de zes uur durende operatie van Hector volgens plan; het was een totaal succes. Zijn organen en bloedvaten werden gespaard, hoewel één nier moest worden verwijderd na enige schade te hebben opgelopen.

Hector zal nu worden gecontroleerd in het geval dat de kanker terugkeert, maar hij zei na de operatie dat hij zich nu “totaal anders” voelt.

Ik kan me alleen maar de zorgen en stress voorstellen die Hector heeft doorgemaakt. Godzijdank ging hij voor een second opinion en kon hij een juiste diagnose krijgen.

Deel dit artikel als u Hector het beste wenst met zijn herstel in de toekomst.

11 rekoefeningen die rug- en schouderklachten enorm kunnen verlichten

Onderzoek bevestigt: kinderen die billenkoek krijgen zijn gewelddadiger wanneer ze opgroeien