in

Man die om geld bedelt, krijgt baan aangeboden bij autodealer. Wanneer hij nee zegt, hangen ze een bordje op dat meteen viraal gaat.

Dit verhaal is zo veelzeggend voor de maatschappij van vandaag. Het wekt vele gevoelens op en niet in minst controversiële gevoelens. Aan de ene kant is er bedelen en vertrouwen op de vrijgevigheid van anderen. Langs de andere kant is er aardig zijn en liefdadigheid. Maar het is jammer als deze twee uiteinden van het spectrum met elkaar in conflict komen. Het is echter een eeuwenoud probleem dat er altijd mensen zijn die misbruik maken van de situatie.

Heel wat mensen geloven dat het in de menselijke aard ligt om de gemakkelijkste weg te kiezen. Soms is het moeilijk om niet voor de makkelijkste uitweg te kiezen, zelfs al komt er oneerlijkheid bij kijken.

Lees ook  Baby werd geboren met een enorme afwijking – 4 jaar later herkent niemand haar nog terug..

De man werd onlangs gezien in Brighton, Michigan. Hij bedelde om geld. Het vond plaats voor een autodealer, een plek waar mensen werken om de kost te verdienen.

De mensen van de autodealer waren niet blind voor de zaak. Ze wouden deze man maar al te graag helpen.

Maar het idee dat ze bedachten, was niet naar de zin van deze man. Ze zouden hem een baan aanbieden.

Inderdaad, werkgelegenheid! Ze boden hem een baan aan van 10 dollar per uur.

Het is duidelijk waarom deze man moest bedelen, maar hij aanvaardde het duidelijk als het beste alternatief. Je zou denken dat een baan op een dienblaadje een gedroomde nieuwe start zou zijn.

Lees ook  Kinderen hebben het te druk om Kerstmis met eenzame vader door te brengen: Wat hij doet zal je aan het huilen brengen

Hij weigerde het aanbod. Om het nog erger te maken, zei hij nog dat hij met bedelen meer verdiende dan iedereen die bij de autodealer werkte.

Dat was niet verstandig om te zeggen. De werknemers namen deze reactie niet licht op en gingen nog een stapje verder door een bordje op te hangen.

Het bordje leest:

“Geef deze bedelaar alsjeblieft geen geld.

We boden hem een voltijdse baan van 10 dollar per uur aan.

Hij zei:

‘Ik verdien meer dan elk van jullie.’

En hij wilde de baan niet.

Schenk alsjeblieft aan een meer waardevol doel.”

Wat vind jij hiervan?

Meid ingehuurd om gerenoveerd huis schoon te maken. Wanneer ze haar zeggen van wie het is, kan ze het niet geloven.

Bruid overlijdt enkele weken voor de bruiloft aan hersenaneurysma. Door haar dood redt ze het leven van anderen.