in

Man deed alsof hij verlamd was om meer dan 570.000 euro aan overheidssteun op te strijken.

Een man streek jarenlang overheidssteun op door te doen alsof hij verlamd was. Brian Matthews (51) bekende dat hij zei dat hij zijn armen en benen niet kon gebruiken om meer dan 570.000 euro aan overheidssteun te krijgen. Hij hield het bedrog 15 jaar lang vol, maar hij werd gezien hoe hij rondwandelde en zijn vrouw in haar rolstoel duwde. Matthews arriveerde in de rechtbank van Truro in Engeland waar hij de feiten deels bekende.

Lees ook  Waarom je je auto niet moet voltanken bij temperaturen van 30 graden en hoger

De rechtbank heeft een volledig medisch onderzoek bevolen om de beperking van Matthews te onderzoeken.

Maar rechter Robert Linford liet verstaan dat hij wellicht wel een gevangenisstraf zal krijgen. Hij zei: “Naar alle waarschijnlijkheid zal je een fikse gevangenisstraf krijgen. Openbare aanklager Jo Martin omschreef hem als een “manipulator.”

Lees ook  Echtpaar uit Cuijk al dertig jaar vermist, wat is er gebeurd met Jan en Riet Kelders?

“Tijdens deze periode kon hij de dokters overtuigen en ze voerden geen onderzoeken uit op basis van vertrouwen. De laatste jaren dook er echter bewijs op dat Matthews wel degelijk kan stappen”, zei de openbare aanklager.

Na de hoorzitting zei Davis Morris van het Ministerie van Werk en Pensioenen: “Het is een goed resultaat. Overheidssteun moet gaan naar mensen die het nodig hebben.”

Franse ober geeft duizenden euro’s uit aan lipvullingen om er als Marilyn Monroe uit te zien.

2-jarige krijgt spiertrekkingen en hallucinaties van gebruikelijk griepmedicijn – nu willen de ouders anderen waarschuwen.