in

Man bouwt zijn huis om in een opvangcentrum voor 300 katten.

Op 58-jarige leeftijd woont Chris Arsenault samen met 300 katten en heeft hem het luxeleventje dat ze verdienen. Daar horen hangmatten, verwarmde bankjes en gebraden kip bij. De keuze van Chris om zoveel katten te hebben, was niet ingegeven door eenzaamheid. Zijn opvangcentrum heeft eigenlijk een erg diepzinnige en aangrijpende achtergrond. Chris besloot om het opvangcentrum te beginnen om met het verlies van zijn zoon om te kunnen gaan. Zijn zoon overleed op 24-jarige leeftijd in een motorongeluk op de Cross Island Parkway op Long Island.

Enkele maanden na de dood van Eric vond Chris een troep zieke katten langs de spoorweg terwijl hij als treinconducteur aan het werk was.

“Er waren dertig kleine katjes en ik zag dat ze allemaal ziek waren”, zegt Chris. “Ik wist dat als ik ze zou achterlaten ze zouden sterven, dus bracht ik ze mee naar huis.”

“Ik ben echt een dierenliefhebber. Als kind had ik konijnen en honden, noem maar op. Dieren zijn altijd al mijn passie geweest.”

“Na het overlijden van mijn zoon, gaven de katten me iets om handen.”

Nadat hij ze weer gezond had gemaakt, besefte Chris dat hij nog meer kon geven. Hij contacteerde lokale dierenbeschermingsorganisaties en asielen om meer katten in nood te vinden. Chris adopteerde steeds meer katten, en zou uiteindelijk 300 katten in zijn huis opvangen.

Lees ook  Ze wilden iets nieuws uitproberen in bed, maar dat had een dramatische afloop

Hij bouwde zijn huis helemaal om, om er een heiligdom voor de katten van te maken. De enige ruimte die helemaal voor hem alleen is, is een kleine slaapkamer, waar hij eet en slaapt. Chris staat elke dag om 7 uur op om voor de katten te zorgen, hun waterbakjes te verversen, de kattenbakken te verschonen, de vloer te dweilen en geroosterde kip te maken.

De man verzorgt ook de gezondheid van zijn katten, geeft elke kat z’n eigen medicatie en zorgt ervoor dat ze nooit pijn hebben.

Het opvangcentrum heeft de gewoonte om elke dat te steriliseren. En wanneer Chris een zieke kat niet zelf kan behandelen gaat hij naar de dierenarts. In 2016 kostte het asiel hem 100.000 euro, waaronder 80.000 euro voor voeding en spullen, en 20.000 euro voor medische verzorging en dierenartsen.

“Elke dag moet ik ook voor de zieke katten zorgen”, zegt Chris. “Om dit onder controle te houden, gebruik ik gekleurde halsbandjes.”

Lees ook  De moeder vraagt zich af waarom het gras rond het graf van haar 36-jarige zoon plotseling groen is. Als ze het geheim ontdekt, springen de tranen in haar ogen.

“Afhankelijk van hun ziektes, behandel ik hen met verschillende medicijnen, en voor iets dat ik niet kan genezen, ga ik naar de dierenarts.”

Het is hard werk, maar hij is blij dat hij zijn leven kan wijden aan katten in nood. “Ik vind het niet overweldigend zelfs al zijn het er 300 nu”, zegt Chris. “Mijn huis is groot en er is een grote tuin. Alles is aangepast aan de katten. Ik ontwierp en bouwde het helemaal zelf.”

“Voor mij zijn veiligheid en hygiëne het belangrijkste. Ik maak alles schoon en was alles netjes uit. De vloeren zijn vinyl en de muren bedekt met een plastic muurpapier. Buiten is alles beton dus is het eenvoudig om alles met de tuinslang schoon te maken.

“In de boilerkamer heb ik mijn eigen plekje. Ik bouwde er mijn eigen badkamer, en heb er een kleine ruimte waar ik een magnetron, toaster en gootsteen heb.”

“Wanneer ik mijn slaapkamerdeur open, staan er altijd 50 of 60 katten op me te wachten.”

Man gefilmd die een kat als natte spons gebruikte om zijn Mercedes te wassen.

Man leed hersenbloeding nadat hij 25 blikjes Monster en Red Bull opslurpte.