in

Man blaast laatste adem uit met zijn vrouw aan zijn zijde – dan ziet de dochter iets en hapt naar adem

Floyd en Violet Hartwig waren 67 jaar getrouwd, maar het is wat er op hun laatste moment samen gebeurde wat me het meeste raakt.

Het is een liefdesverhaal wat zo een romantische film had kunnen zijn.

De 90-jarige Floyd en de 89-jarige Violet Hartwig ontmoetten elkaar voor het eerst op de basisschool. En sindsdien was het een eeuwige liefde.

Toen de Tweede Wereld Oorlog uitbrak, werkte Floyd voor de Amerikaanse marine. Gedurende die periode verstuurden de twee, honderden brieven naar elkaar.

“Hey schat, even een paar regels van deze eenzame ´blauwe zeiler´ van je. Ik mis je schatje, en ik ben zo verliefd op je,” schreef Floyd aan Violet, in mei 1947.

“Schatje, ik zou zo blij zijn als ik hieruit kom,” ging Floyd zijn brief verder. “Het is niets voor mij, hoewel ik ooit dacht dat de marine wel wat was. Maar dat was voordat ik verliefd werd op het liefste meisje van de wereld.”

Lees ook  Wat een prachtig gebaar: paar weken voor zijn dood maakte de vader van Britt Dekker een belangrijke beslissing

Toen de oorlog eindigde, keerde Floyd terug naar huis en het paar kocht een boerderij in Californië, waar ze drie kinderen kregen en opvoedden.

Een paar jaar geleden, begon Violet dement te worden. Floyd zorgde voor haar in hun huis. En toen Floyd een nierziekte bleek te hebben waren de kinderen en kleinkinderen geschokt. Maar tegelijkertijd werd de band tussen het echtpaar allemaal maar sterker.

En toen, na een huwelijk van 67 jaar, vielen ze voorgoed in slaap, in elkaars armen.

Toen Floyd op 90-jarige leeftijd in het ziekenhuis stierf, hield de 89-jarige Violet zijn hand vast – en een uur later stierf zij ook.

Lees ook  Man redt een wilde beer van de verdrinkingsdood. Hij kwam er met een paar krassen vanaf.

Ze waren omringd door hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, die allemaal uiteraard erg verdrietig waren over het verlies van twee familieleden tegelijkertijd.

Maar ze begrepen ook dat dit was wat het echtpaar wilde. Blijkbaar hadden ze hun kinderen verteld dat ze de aarde samen wilden verlaten.

“Ze hadden een band, en ik denk dat die band allemaal meer en meer werd, in het bijzonder gedurende de laatste maanden van hun leven,” zegt dochter Donna Scharton in een video over het liefdesverhaal van het echtpaar.

Je kunt het hieronder bekijken:

Dit is echte liefde! Als je ook geroerd bent door het verhaal van Floyd en Violet, deel het dan alsjeblieft met je familie en vrienden.

Nieuw onderzoek bevestigt: van koffie leef je langer

Man bereidde 1000 maaltijden voor slachtoffers van de orkaan – krijg geen aandacht in de media