in

Man betast jongens in zwembad: cel- en taakstraf plus behandeling

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 48-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 403 dagen, waarvan 360 dagen voorwaardelijk, en een maximale taakstraf van 240 uur. Hij betastte tijdens het zwemmen een aantal jongens en had kinderp*rno in bezit.

De verdachte was in augustus 2018 in een zwembad in ’s-Hertogenbosch en greep daar 3 jongens (11 en 13 jaar) in hun kr*is toen zij langs hem zwommen. Na zijn aanhouding bleek de man bovendien kinderp*rno in bezit te hebben.

De jongens zijn erg geschrokken van het incident. Eén van hen vroeg zich in al zijn onschuld nog af of het wellicht per ongeluk gebeurde. Voor de rechter bekende de verdachte evenwel dat hij dit welbewust en met s*ksuele bedoelingen deed. Hij bekommerde zich op dat moment op geen enkele wijze om de psychische en emotionele gevolgen voor de kinderen. Daarnaast weegt de rechtbank mee dat de verdachte al langere tijd weet dat hij pedos*ksuele gevoelens heeft en eerder is veroordeeld voor soortgelijke delicten, maar dat hij geen hulp zocht toen hij constateerde dat het opnieuw niet goed met hem ging.

LEES OOK!
Slachtoffers in de ver krachtingszaak in Den Bosch worden lastiggevallen

Inmiddels heeft de verdachte zelf hulp gezocht en ondergaat hij een behandeling voor zijn problemen. Ook lichtte hij mensen in zijn netwerk in, zodat zij hem kunnen steunen bij het voorkomen van herhaling. De rechtbank vindt het van groot belang dat de verdachte op deze ingezette weg doorgaat. Een langdurige onvoorwaardelijke celstraf zou dit alles onnodig kunnen doorkruisen. Daarom legt de rechtbank, naast de 43 dagen cel die de verdachte al heeft uitgezeten in voorarrest, een voorwaardelijke gevangenisstraf op. Als de verdachte zich niet aan de voorwaarden houdt, hangt hem nog een celstraf van 360 dagen boven zijn hoofd. Deze voorwaarden houden onder meer in dat hij doorgaat met zijn behandeling en zich laat begeleiden door de reclassering. Daarnaast mag hij 2 jaar niet in het zwembad in ’s-Hertogenbosch komen. Vanwege de ernst van het delict vindt de rechtbank dat niet alleen met deze deels voorwaardelijke celstraf kan worden volstaan. Daarom legt zij ook een taakstraf van 240 uur op.

LEES OOK!
'Vrouw uit Uden op straat neergestoken door 17-jarige zoon'

Meisje (2) krijgt knuffelbeertje met camera van onbekende man

Gaby Blaaser wil cosmetische ingreep: “Hoe bloter, hoe beter.”