in

Man betaalt de bruiloft van stiefdochter – dan onthult de bruid iets dat zijn hart breekt

Als je een partner hebt die je een laag zelfbeeld geeft en je heel erg onzeker maakt, dan is dat waarschijnlijk niet de juiste persoon in je leven.

Maar, soms is de angst om alleen te zijn groter dan het nastreven van geluk. Vaak blijven we te lang in een relatie hangen – ook als deze niet werkt.

Het accepteren en verbreken van een slechte relatie is niet altijd makkelijk, maar de man in het onderstaande verhaal werd tot het uiterste gepusht waardoor de situatie uiteindelijk onhoudbaar werd.
Hij deelde zijn verhaal op het Reddit forum en kreeg al snel bijval van duizenden bezoekers die zijn post lazen.

Zo schreef de stiefvader:

“Mijn stiefdochter zal op 3 augustus trouwen. De huwelijksplanning heeft haar en haar moeder de laatste 6 maanden constant bezig gehouden. (ik zeg haar moeder omdat we niet getrouwd zijn, al wonen we 10 jaar samen)“

“Afgelopen december is mijn stiefdochter afgestudeerd. Ik heb haar opleiding betaald, en alhoewel het openbaar onderwijs was, heeft het me toch meer dan 30.000 euro gekost. Ze is werkeloos en heeft bij ons gewoond tijdens haar studie en sinds het afstuderen. Na haar middelbare school heb ik ook een auto voor haar gekocht zodat ze op en neer naar de universiteit kon rijden.”

“Zo nu een dan kwam de klaploper van haar biologische vader uit het niets opdagen en hing ze compleet aan zijn lippen.”

“Hoewel hij geen enkele cent aan haar opleiding heeft uitgegeven of alimentatie heeft betaald, dat is wel de fout van mijn vriendin omdat alimentatie niet in de scheiding was vastgesteld, houdt ze nog steeds van hem en wil ze dat hij een deel van haar leven uitmaakt. Hij blijft altijd lang genoeg om haar hart te breken door weer te verdwijnen en gemaakte beloftes te verbreken.”

“De trouwlocatie heeft capaciteit voor maximaal 250 personen. Ik gaf ze een lijst met 20 personen die ik wilde uitnodigen, omdat, weet je, ik uiteindelijk voor alles betaal.”

“Ze zeiden dat dat geen probleem zou zijn en ze het zouden regelen. Dus ik liet de personen in kwestie weten dat ze een uitnodiging konden verwachten en de datum konden vastleggen.”

“Zaterdag zag ik een van mijn vrienden die op de lijst stond op de golfbaan en ik vroeg hem of hij naar de bruiloft kwam.”

Lees ook  Gewapende overvaller Albert Heijn treft net de verkeerde en wordt snel overmeesterd

“Hij vertelde me dat hij niet uitgenodigd was. Hij had een huwelijksaankondiging ontvangen, maar geen uitnodiging.”

“Hij had het in zijn auto (met nog 6 maanden post) en liet het me zien. Inderdaad, het was slechts een huwelijksaankondiging, en mijn naam stond nergens vermeld. Het had de naam van haar vader en de naam van haar moeder en niet de mijne.”

“Dit leidde tot een behoorlijk grote ruzie tussen mij en mijn vriendin, omdat ik erachter kwam dat NIEMAND van mijn lijst op de uiteindelijke gastenlijst is gekomen omdat ‘250 mensen erg krap is’.”

“Ik was pissig, maar er was niet bar veel dat ik kon doen, aangezien de belangrijke mensen in mijn leven al beledigd waren”.
“Mijn vriendin gaf aan dat ‘als sommige mensen afzeggen er misschien een paar van mijn lijst konden komen’. Maar dat is naar mijn mening een ultieme vernedering. Dus, op zaterdag was ik witheet van woede.”

“Gisteren hadden we een zondagsmaal met de familie van de toekomstige schoonouders, ons en een verrassingsgast, de ‘Echte Vader’.”

“Op dit kleine diner heeft mijn stiefdochter aangekondigd dat haar ‘echte vader’ in staat was op haar bruiloft te komen en dat hij haar zodoende naar het altaar zou leiden.”

“Dit voorstel werd in koor gevierd en begroet met ‘Oh, zo goed!’ en ‘Wat geweldig!’.”

“Ik denk niet dat ik me ooit zo boos en respectloos behandeld heb gevoeld. Ik beefde. Ik heb een paar keer diep ademgehaald om kalm te blijven, want ik wist niet zeker of ik zou gaan huilen, om me heen slaan, of beide. Toen ik er zeker van was dat ik kon spreken stond ik op en zei dat ik graag een toost wou uitbrengen. Ik kan me niet precies herinneren wat ik zei, maar het was ongeveer zoiets:”

‘Ik zou graag een toost willen uitbrengen’

“Het geluid van lepeltjes tegen het glas ringt in mijn oren”

“‘Het is mij een groot genoegen geweest om de afgelopen tien jaar deel uit te maken van deze familie.’ Ach, wat lief.”

“‘Op dit moment in mijn leven voel ik dat ik de bruid en bruidegom erg dankbaar ben, omdat ze mij iets heel belangrijks hebben laten zien.’ Zelfverzekerde glimlachen worden uitgewisseld.”

Lees ook  Zwangere vrouw ontvlucht van gewelddadige vriend. Dan ontmoet ze op het vliegtuig een vreemde die haar pasgeboren zoon adopteert.

“‘Ze hebben mij aangetoond dat mijn rol in deze familie niet is wat ik ooit dacht.’ En nu begon een hint van verwarring en schok zich te verspreiden op de gezichten rond de kamer. ”
‘Hoewel ik eens mezelf als de patriarch of peetvader van de familie zag, erg gerespecteerd en behoeft in tijden van nood, lijkt het daarentegen op dat ik de positie van geldautomaat bekleed, goed voor de centjes, maar niet veel meer.’

“‘Aangezien ik ben vervangen als gastheer, zowel op de uitnodigingen als bij de huwelijksceremonie, draag ik mijn financiële verplichtingen als gastheer over aan mijn opvolger, Echte Vader. Dus proost aan het gelukkige echtpaar en de weg die ze hebben gekozen.’ Ik dronk mijn glas leeg. ‘Jullie kunnen jezelf uitlaten’.”

“Is dit egoïstisch? Ik word veronderstelt om 40-50 ruggen te betalen voor een bruiloft waar ik niemand voor kan uitnodigen? Waar ik geen deel van uitmaak? Ik ben zo klaar met deze onzin. Ik ben helemaal klaar met mijn stiefdochter, ik ben helemaal klaar met mijn vriendin. Ik heb gisteren het geld uit onze gezamenlijke rekening overgeschreven. (ze heeft geen baan gehad sinds ze bij me is ingetrokken)”

“Deze ochtend heb ik alle verkopers gebeld, aan wie ik cheques had gegeven als aanbetaling, om mijn geld terug te betalen. Op dit moment lijkt her erop dat ik ongeveer 1500 zal verliezen, voor de trouwlocatie, maar de andere verkopers zijn erg coulant geweest met terugbetalingen.”

“Aan mijn stiefdochter en mijn ex: Je wilt dat je “ECHTE VADER” op de huwelijksuitnodiging staat, je weggeeft en aan het hoofd van de tafel zit, prima, jouw “ECHTE VADER” kan dan ook voor alles betalen.”

“Update: Vriendin en stiefdochter zijn verhuisd. Ze zijn bij de bruidegom ingetrokken. Wat ik heb gehoord is dat ze nu proberen te besparen op de kosten voor het huwelijk en dat de familie van de bruidegom ervoor betaald.”

Als je je in jouw relatie niet gewaardeerd voelt, is de kans groot dat dat ook zo is. Jouw partner zal moeilijk van de ene op de andere dag veranderen, dus ik denk dat deze man het bij het rechte eind heeft.

Wat denk jij? Deel dit bericht op Facebook als je denkt dat deze stiefvader de juiste beslissing heeft genomen.

Elvis gaf kort voor zijn dood een prachtig concert – nu verschijnt iets wat niemand eerder heeft gezien

Politiehond moet worden ingeslapen – agenten maken een erehaag voor laatste bezoek dierenarts