in

Man (75) rijdt met slakkengang over A28 na droevig telefoontje: ‘Ze vertelden me dat ik kanker had’

De 75-jarige man verontschuldigt zich bij binnenkomst. ,,Ik heb mijn haar niet gekamd.” Met zijn hand probeert hij de boel nog een beetje te fatsoeneren. ,,Ach, we overleven het wel”, doet de rechter niet moeilijk. Het blijkt een gevleugelde uitspraak te zijn.

De man wordt dit jaar staande gehouden op de snelweg A28. Ach, hij stond al bijna stil. Meneer rijdt 30 waar hij 120 kilometer per uur mag. ,,U was op zoek naar de afslag van de Gamma”, haalt de rechter uit het dossier.

,,Dat is niet waar’’, zegt de man. Hij wil wel vertellen wat er aan de hand was. ,,Het is een lang verhaal. Mag dat?’’ De rechter knikt.

Gevallen
,,Mijn vrouw is mantelzorger voor mijn 92-jarige schoonmoeder. Moeder was gevallen. Mijn vrouw belde mij daarop en zei: jij moet de leenauto terugbrengen. En dat moet vóór 17.00 uur.’’

Lees ook  Man en vrouw met moordplan aangehouden in Eindhoven

Meneers rijbewijs was geschorst en hij had een Triple op. ,,Het kunnen er ook twee zijn geweest, mevrouw de rechter.’’

Ik lig per dag 4 tot 5 uur plat. Gewoon omdat ik zo moe ben

verdachte
Nu zou meneer die dag ook een belangrijk telefoontje krijgen van de oncoloog. En dat gebeurde dus. Op de A28.

,,Ik had die telefoon natuurlijk nooit op mogen nemen. Kreeg ik de assistent die mij vertelde dat ik kanker had en dat ik mij de volgende dag bij de oncoloog kon melden.’’

Beenmergkanker
Meneer kruipt, al bellend, totaal uit het veld geslagen, over de snelweg heen. Dat is de reden dat de politie hem van de weg plukt.

Lees ook  Temptation-verleider Jaimy: ‘Heikki stuurde d00dsbedreigingen’

,,Ik heb niet te behandelen beenmergkanker”, gaat de man verder. ,,Dan heb je nog vijf jaar. Ik deed allerlei soorten vrijwilligerswerk. Dat is nu afgelopen. Ik lig per dag 4 tot 5 uur plat. Gewoon omdat ik zo moe ben.

Mijn vrouw rijdt mij nu. Naar de chemo, de controles, de bloedtransfusies in het ziekenhuis. Mijn vrouw kan schitterend autorijden, maar met de caravan rijden, durft ze niet. Ik heb be…, sorry. We hebben besloten om de caravan te verkopen.’’

Hij gaat weer met de hand door zijn haar. Droevig. Het eind van de rit is in beeld.

Uitspraak: 1000 euro boete.

‘Temptation’-Pommeline heeft zopas DEZE chirurgische ingreep laten uitvoeren (foto)

Twee verdachten aangehouden voor schietpartij Amsterdamse rapper