in

Man (70) valt in drukke binnenstad en schreeuwt om hulp, maar mensen lopen gewoon door

De 70-jarige vader van Ainar Leui liep afgelopen donderavond op de Beestenmarkt in Leiden, aldus Omroep West. De Beestenmarkt is het plein van Leiden en ligt midden in de binnenstad.

Plotseling voelde de man zich licht in het hoofd, waarna hij zijn evenwicht verloor en buiten bewustzijn viel. In zijn val pakte hij een fiets beet, die samen met andere fietsen, over hem heen vielen.

Lees ook  Auto te water in Leimuiden, twee mensen overleden

Als hij wakker wordt, ligt hij onder de fietsen en heeft pijn. De man roept om hulp, maar zijn noodkreten waren aan dovemansoren gericht. “Mensen keken naar hem en liepen door,” vertelde Ainar aan de regionale omroep.

Het lukt de man uiteindelijk om op eigen kracht onder de fietsen vandaan te komen, waarna hij naar het ziekenhuis strompelde. Aan de val hield hij gekneusde linkerarm en -ribben over.

Lees ook  Chantal Janzen deelt heerlijke foto zonder make-up

In eerste instantie geloofde Ainar het verhaal van haar vader niet. Ze moest hem drie keer vragen of het echt gebeurd was. Helaas bleek dat wel zo te zijn.

Dit is zo ongelooflijk treurig. Zijn we als samenleving zover gezakt dat we niet eens iemand in nood kunnen helpen opstaan of vragen hoe het gaat? We wensen haar vader heel veel beterschap!

Nieuwe trend: het plunderen van sportwinkels door jongeren

In Rusland gaan in ieder geval de jongens met veel plezier naar school