in

Man (51) krijgt taakstraf voor geven knuffel met foto van penis aan meisje (4)

Een 51-jarige man uit Tiel is veroordeeld voor een taakstraf van 50 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk met een proeftijd voor 3 jaar. Hij krijgt de straf omdat hij een jong meisje een foto van een penis heeft gegeven. De afbeelding zat verstopt in een knuffelkonijn.

De Tielenaar gaf de knuffel in 2018 aan het 4-jarige meisje. Daarin stopte de man een afbeelding van zijn geslachtsdeel. De moeder van het meisje vond de foto. Het kind zelf had de afbeelding niet gezien.

Lees ook  André Hazes deelt pikante foto

De veroordeelde man heeft meerdere beperkingen en een laag functioneringsniveau. Volgens de rechtbank heeft hij daarom moeite om de wereld om zich heen te begrijpen en te functioneren. De Tielenaar woont in een instelling voor beschermd en begeleid worden. Ook krijgt hij hulpverlening voor huishoudelijke en financiële taken. Daarnaast heeft de man nauwelijks contact met anderen.

Verplicht hulpverlening
De rechter vindt niet dat kinderen dit soort afbeeldingen horen te zien. Om die reden krijgt de man een verplicht hulpverleningskader opgelegd, waarbij hij zich moet melden zo vaak als reclassering noodzakelijk vindt. Ook moet hij meewerken aan gedragsdeskundig onderzoek en behandeling.

Lees ook  Man met blikje bier gaat op de vuist met agenten

Daarnaast krijgt de 51-jarige man een taakstraf, zodat hij snapt dat het geven van een soortgelijke foto strafbaar is. Verder krijgt hij een contactverbod met het meisje en haar ouders.

Edwin heeft een metershoge loods in zijn achtertuin: ‘Ik moet de gordijnen dichtdoen vanwege de reflectie’

Kat Breezer sterft een mysterieuze dood, mogelijk vermoord door jongeren