in

Man (46) na mis bruiken 10-jarige stiefdochter in Nijkerk: ‘Een ongemakkelijke situatie’

Hoe kwam een 46-jarige man ertoe zijn 10-jarige stiefdochter in hun woning in Nijkerk op 28 juli s*ksueel te mis bruiken? De rechtbank in Arnhem bleef hem er vandaag naar vragen, maar het antwoord bleef uit.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk, plus therapie in de hoop dat de verminderd toerekeningsvatbaar verklaarde man het nooit weer doet.

Pyjama
De man had sinds drie jaar een relatie met de moeder van het meisje. Zij woonden bij hem in. Op de bewuste zondag wilden ze een dagje uit.

Het meisje was nog in pyjama en ging naar boven om zich aan te kleden. De verdachte liep achter haar aan met de mededeling dat hij zich even op ging frissen.

Lees ook  Oiii! Gaby Blaaser laat haar ‘volle postzakken’ tegen een hek hangen

De moeder kwam even later op de kamer van haar dochter en zag tot haar verbijstering dat zij bloot op bed lag en dat haar vriend met zijn hoofd tussen haar benen zat. Ze schreeuwde naar hem.

Hij schrok en riep dat het meisje het zelf wilde. De vrouw vertrok met haar dochter en deed aangifte. De man werd opgepakt en zit sindsdien vast.

‘Niet opgewonden’
Het meisje vertelde bij de politie dat ze van haar stiefvader op bed moest gaan liggen en dat hij haar broekje had uitgetrokken.

De man erkende vandaag dat hij het initiatief had genomen, maar leek niet uit te kunnen leggen waarom.

Het was nooit eerder gebeurd. Hij had zich niet tot haar aangetrokken gevoeld en was er niet opgewonden van geworden, zei hij.

Lees ook  Vrouw nodigt politieagent die haar arresteerde uit op haar diploma-uitreiking.

De rechtbank bleef aandringen: hoe kan dit? De man zei dat het meisje veel aandacht bij hem had gezocht. Dat hij er ongemakkelijk van was geworden als ze tegen hem aan kwam liggen.

Geadopteerd
De man werd als kind van anderhalf jaar oud geadopteerd. Door hechtingsproblemen is zijn ontwikkeling verstoord verlopen, aldus een gedragskundige, en dat maakt dat het misbruik hem verminderd valt toe te rekenen.

De officier van justitie eiste verder een contactverbod met het meisje en haar moeder en vindt dat een vordering van 5000 euro smartengeld moet worden toegewezen.

De man zei in zijn laatste woord dat hij heel veel spijt had. ,,Het is een vervelende situatie. Voor alle betrokkenen.’’ De uitspraak volgt over twee weken.

Agenten tot bloedens toe mishandeld bij inval wietplantage

Regeringspartijen VVD en CDA zijn om: Vuurwerk gaat verboden worden!