in

Man (20) deelt foto kalasjnikov op Snapchat: arrestatieteam voor de deur

Een 20-jarige man uit Oss zal voortaan wel tien keer nadenken voordat hij iets op sociale media plaatst. Nadat hij op Snapchat een foto had gedeeld van een kalasjnikov, stond een arrestatieteam op zijn stoep. Uitgerekend op zijn 20ste verjaardag.

Na onderzoek blijkt dat de man de foto niet zelf had gemaakt, maar het vuurwapen had opgesnord via het Snapchat-account van een ander. Dat schrijft de politie op Facebook. Volgens de politie wordt het oorspronkelijke account door veel jongeren gevolgd.

Lees ook  Mysterieuze aankondiging voor het huwelijk van Harry en Meghan – annuleert alles.

Meer volgers
“De jongeman in kwestie vond de foto van het vuurwapen er ‘vet’ uitzien en dacht meer volgers te kunnen krijgen door de foto te ‘reposten’ in zijn eigen Snapchatverhaal”, schrijft de politie.

Niet veel later stond een arrestatieteam op de stoep, omdat de politie dacht dat de Ossenaar zelf de kalasjnikov te koop aanbood.

Lees ook  Anouk maakt The Voice deelnemer met de grond gelijk.

Waarschuwen
De politie deelt het verhaal op Facebook en wil jongeren waarschuwen eerst goed na te denken. “Deze jongen heeft zich vooraf totaal niet gerealiseerd wat een dergelijke Snapchat en social media-post teweeg kon brengen. Zowel op het gebied van maatschappelijke onrust alsmede onze politie-inzet. Wij willen hiermee dan ook de online jeugd waarschuwen en bewust maken van de gevaren van social media. Denk goed na wat je online plaatst.”

Kinderen lopen op spoor: treinverkeer rond Utrecht Centraal stilgelegd

Beelden getoond van uitwisseling wapens en aanhouding in terrorismeproces