in

Mama’s buik staat vol blauwe plekken. Dan bekijkt de dochter de echofoto van dichterbij en verstijft.

Als je problemen hebt om zwanger te worden, zijn er verschillende manieren om je droom te helpen vervullen. Guillermina Garcia en haar echtgenoot Fernando hadden het na de geboorte van hun dochter Julietta om opnieuw op de natuurlijke manier zwanger te raken. Maar ze smachten ernaar om hun dochter een broertje of zusje te schenken.

Na een vruchtbaarheidsbehandeling werd Guillermina uiteindelijk zwanger. Ze wisten dat ze een grotere kans hadden op tweelingen of drielingen omwille van de medicijnen. Het koppel was dus min of meer voorbereid op het feit dat er wel eens meer dan een baby in haar buik zou kunnen zitten.

Eerst zag de gynaecoloog een foetus op de scan, en dan eentje meer, en dan eentje meer en nog eentje. Uiteindelijk telde ze vijf baby’s.

De moeder had in haar wildste dromen nooit gedacht dat ze vijflingen zou krijgen.

Haar kinderen werden de eerste vijflingen ooit geboren in het University of Utah Hospital in Salt Lake City. De zwangerschap en bevalling werd opgevolgd onder de leiding van Dokter Elizabeth O’Brien.

Lees ook  Deze 5 huidproblemen wijzen op een vitamine D-tekort

De zwangerschap werd zorgvuldig in de gaten gehouden om ervoor te zorgen dat zowel moeder en baby’s veilig en gezond waren. Na 31 weken was het eindelijk zover. Zoveel kinderen dragen eist een zware tol voor het lichaam, en in het geval van Guillermina betekende dit dat haar buik vol striemen en blauwe plekken stond.

De zwangerschap was ongeveer 7 weken korter dan de meeste normale zwangerschappen, maar bijna 3 weken langer dan de meeste vijflingzwangerschappen.

De dokters wilden zolang mogelijk wachten om de kinderen de kans te geven om zich te ontwikkelen, waardoor er bij de geboorte minder complicaties zouden optreden.

De kinderen werden geboren via keizersnede, en de drie meisjes en twee jongens stelden het goed. Tijdens de bevalling waren er 8 dokters, een anesthesist en dozijnen verpleegsters aanwezig in de kraamkamer.

Je zou denken dat dit heel wat chaos zou opleveren, maar ondanks het feit dat er zoveel mensen aanwezig waren, verliep de geboorte erg rustig en gecontroleerd.

Lees ook  Een mishandelde vrouw laat een hartverscheurende brief achter met haar op puppy op het vliegveld.

“Het verliep erg vlot, beter dan we verwacht hadden”, zei O’Brien tijdens een persconferentie. “Ze doen het allemaal opmerkelijk goed.”

De baby’s kregen de namen Fernando, Esmeralda, Fatima, Marissa en Jordan.

De moeder mocht het ziekenhuis drie dagen later al verlaten, terwijl de kinderen nog zes weken moesten blijven alvorens naar huis te mogen. De dokters verwachten dat de vijf baby’s gezond zullen opgroeien.

“Het lijkt wel een droom”, zei vader Fernando Gariain in een interview. “Het is ongelofelijk dat we er vijf hebben.”

Hun grote zus, de 1-jarige Julietta, gaat beslist haar handen vol hebben om voor haar jongere zusjes en broertjes te zorgen.

Een van de dokters van Guillermina, Tracy Manuck, maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe moeder te prijzen. Ze zei dat ze geen moment klaagde tijdens de moeilijke zwangerschap, ondanks een waaier van gezondheidsproblemen.

Gevraagd hoe ze voor de vijf kinderen zou zorgen, glimlachte ze en zei eerlijk: “Ik weet het niet.”

Wat een geweldig gezinnetje!

Monster duwt vriendin en trekt haar bij de haren. Kijkt op en krijgt meteen wat hij verdient.

Depressieve hond zit 2 jaar lang moederziel alleen in het asiel. Dan ruikt ze plotseling iets vertrouwd.