in

Mama ziet foto van gehandicapte zoon die gebruikt werd om hem belachelijk te maken – neemt recht in eigen handen.

Ontdekken dat je kind gepest wordt, is voor elke ouder een verwoestend moment. En als het gaat om een kind met een beperking is het nog kwetsender. Jameson stond vanaf zijn geboorte voor een hele reeks uitdagingen geplaatst. Hij werd geboren met de zeldzame genetische afwijking genaamd het Pfeiffer Syndroom en dat betekent dat zijn botten en schedel te snel samengroeiden. Dit leidt tot verschillende neurologische en ontwikkelingsproblemen.

Dat was voor mama AliceAnn Meyer de aanleiding om blogs te beginnen schrijven over de toestand van haar zoon.

Maar wat begon als iets leuk en optimistisch, draaide voor de moeder van drie uit Texas uit op een ware nachtmerrie. Algauw besefte ze dat haar zoon omwille van haar blog online belachelijk werd gemaakt.

De foto van Jameson werd ijverig gedeeld, zij het om de foute redenen. Iemand had namelijk een vreselijke meme gemaakt van de foto. Meyer rapporteerde elke versie van de foto die ze kon vinden, en schreef een hartverscheurend antwoord op iets wat velen zagen als een grap.

Lees ook  Deze 98-jarige vader ontdekt hoe oud hij eigenlijk is en kan zijn oren dan niet geloven

“Als je gaat lachen en deze meme deelt, moet je ook weten wat je precies deelt en met wat je lacht”, schreef Meyer in een post.

“Dus aan iedereen die dit grappig vond en deze meme postte, laat me beginnen met het kind dat jullie zo grappig vinden aan jullie voor te stellen”, zei ze.

“Zijn naam is Jameson. Hij is echt, en hij werd geboren met het Pfeiffer Syndroom.”

De moeder geeft toe dat het gevecht van haar zoon om gelijkheid een dagelijkse strijd is. Het lijkt wel een nachtmerrie die nooit eindigt, want voor elke afbeelding die ze laat verwijderen, verschijnt er een nieuwe.

“Ik wou dat er meer beschermengelen waren voor onze kinderen in dergelijke omstandigheden”, vertelde Meyer.

Lees ook  Diepbedroefde hondeneigenaar gaat extreem ver om zijn vermiste hond terug te vinden.

Niettemin probeert de moeder zich te concentreren op de positieve reacties die ze krijgt, vooral van mensen met gelijkaardige verhalen.

“Als je de ouder bent van een kind dat zegt dat een ander kind er akelig of grappig uitziet, beperkt je dan niet door te zeggen dat het niet aardig is om te zeggen”, schreef Meyer in een andere blog.

Meyer vindt dat ouders meer moeten doen om hun kinderen voor te stellen aan personen die een beetje anders zijn. Ze zouden de barrières van “angstwekkende” beperkingen mee moeten helpen slopen.

“Mijn kind is net als dat van jullie, hij kan lief, liefdevol en humeurig zijn. En ik verzeker jullie, ook ik ben precies zoals jullie, ik ben een ouder die leert om hier doorheen te slaan.”

Hond was jarenlang blind, maar zijn baasjes laten hem opereren, wat prachtig is om te zien

Video: Leeuwenbroertjes na jarenlange kwelling in het circus eindelijk bevrijd.