in

Mama vindt 11 weken oude baby dood in autostoeltje – kijkt dichterbij en beseft de verschrikkelijke vergissing.

Een kind verliezen is het ergste wat een ouder kan overkomen. Ongeacht hoe het ook gebeurt – door een ongeval, ziekte of verwonding – geen enkele moeder of vader zou hun baby moeten begraven. Beeld je dan maar eens in wat het is om te weten dat een domme vergissing tot de dood van je kind leidde? We mogen er nog niet aan denken.

Helaas was dat wat Ali en Derek Dodd meemaakten nadat ze hun 11 weken oude baby in het kinderdagverblijf achterlieten.

Ali Dodd wilde haar pasgeboren zoon Shepard niet bij een vreemde laten. Hij was immers amper 11 weken oud. Maar de omstandigheden vereisten dat ze terug aan het werk ging. De rekeningen zouden niet vanzelf betaald worden.

Samen met haar echtgenoot Derek koos ze een gereputeerd en aanbevolen kinderdagverblijf om hun pasgeboren zoon naartoe te brengen.

Op 6 april 2015 liet de familie Dodd hun zoon achter in het kinderdagverblijf dat ze hadden gekozen. Het was de zesde keer dat ze dat deden.

Op dat moment wisten ze niet dat hun levens enkele uren later voorgoed zouden veranderen. Het is het soort gesprek dat geen enkele moeder wil hebben. Ali vertelt over de dag dat haar wereld instortte.

“Zij (de vrouw van het kinderdagverblijf) zei: ‘Ali, kom snel naar hier. Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik legde hem neer voor een dutje, en toen ik terugkwam zag hij helemaal blauw.’”

Lees ook  5 enge symptomen van een hersentumor die de meeste mensen negeren

Ali en Derek zullen het moment dat ze beseften dat Shepard er niet meer was nooit meer vergeten.

Bovendien, alsof de schok nog niet erg genoeg was, werd het nog erger. De familie moest aanvaarden dat de dood van Shepard vermeden had kunnen worden. Het was een vergissing die nooit had mogen gebeuren.

De officiële doodsoorzaak luidde positionele verstikking. De jongen was in slaap gewiegd en werd dan achtergelaten in een autostoeltje.

Het hoofdje van Shepard was op zijn borst gevallen en omdat zijn spieren nog niet sterk genoeg waren om terug recht te komen, werd zijn luchttoevoer afgesneden.

De overheid had echter al eerder klachten gekregen van ouders die zich vragen stelden over de bekwaamheid van de verzorger in kwestie. Er werd gezegd dat ze onveilige methodes gebruikten voor slapende kinderen.

“Dit was geen ongeluk”, zegt vader Derek.

“Ze wist dat een autostoeltje niet veilig was om te slapen en dat 2 uur veel te lang is om een kind achter een gesloten deur te laten.”

Volgens Derek werd de verzorger niet aangeklaagd met een misdrijf. De zaak van Shepard is nog altijd open.

Lees ook  Krijgen we een échte winter? Piet Paulusma komt met zijn voorspelling

De ouders proberen nog altijd met het verlies om te gaan. De voorbije drie jaar bestond uit het eren van hun zoon door openlijk te praten over hun tragedie. Hun doel is om ervoor te zorgen dat dit nooit meer zou gebeuren.

Hun hoop is dat geen enkele familie dit zou moeten meemaken. Ze werken eraan om ouders en verzorgers te onderwijzen over het belang van veilige slaapzones voor kinderen.

Een deel van hun werk was de oprichting van Shepard’s Watch, een organisatie die tot doel heeft om mensen te leren over jonge kinderen en hun veiligheid.

Vergeet niet dat autostoeltjes ontworpen zijn om kinderen te beschermen tijdens het rijden. Het is perfect oké dat je kinderen tijdens de rit in slaap vallen, maar je moet voorzichtig zijn met hun houding. En zoals dat altijd het geval is, moet je altijd goed de veiligheidsinstructies lezen.

Als je een autostoeltje gebruikt, zet het dan altijd op de grond – niet op het bed of op een tafel. Het is van vitaal belang dat je het correct gebruikt. En nog belangrijker is om je kind nooit alleen te laten.

Dat er nog altijd kinderen overlijden als gevolg van vergissingen of onzorgvuldigheden is onaanvaardbaar. Help de boodschap verspreiden!

Dirty Dancing ster ging na auto-ongeluk in rook op. 20 jaar later keert ze terug om de waarheid te onthullen.

Chauffeur van touringcar geschorst na deze bizarre actie op de snelweg