in

Mama sterft na snuiven cocaïne tijdens zwangerschap van zevende kind.

Een moeder van zes die tijdens haar zwangerschap van haar zevende kind overleed ‘had misschien nog geleefd’ indien ze in het verleden geen cocaïne zou genomen hebben. Dat blijkt volgens de Britse krant Metro uit een onderzoek naar de

Lindsey Ann Hughes (34) werd op 14 maart onwel in haar keuken en overleed 13 dagen later in het ziekenhuis. Ze kreeg de diagnose van bronchopneumonie, waardoor ze instortte en haar ademhaling het liet afweten.

Later bleek dat ze abnormaal hoge cocaïnegehaltes in haar systeem had. De lijkschouwer oordeelde dat de drugs hebben bijgedragen tot haar overlijden. De conclusie luidde: “Indien ze in het verleden geen cocaïne had genomen, zou ze de bronchopneumonie wellicht overleefd hebben, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. (…) Dit is geen drugsoverlijden, de cocaïne droeg ertoe bij, maar is niet de ultieme doodsoorzaak.”

Lees ook  Beelden getoond van uitwisseling wapens en aanhouding in terrorismeproces

Hughes, die op het ogenblik van haar overlijden 15 weken zwanger was, had hartschade omschreven als hartfibrosis, wat veroorzaakt kan worden door cocaïnegebruik. Volgens het onderzoek was de foetus echter in perfecte gezondheid.

Lijkschouwer Pritchard Jones waarschuwt mensen nu voor de langetermijngevolgen van cocaïnegebruik. Hij zei: “Cocaïne beschadigt het hart door het doden van plekken hartweefsel en leidt tot een vernauwing van de bloedvaten. Zelfs kleine dosissen cocaïne kunnen catastrofale gevolgen hebben en herhaald gebruik kan meer en meer schade veroorzaken. Mensen denken dat cocaïne geen langetermijneffecten heeft, maar dat heeft het wel.”

Lees ook  Woede, hongerstaking en zelfmoord: nog 100.000 mensen gestrand op cruiseschepen, en situatie loopt steeds verder uit de hand

Kindjes van 1 en 2 jaar oud sterven gruwelijke dood in snikhete auto.

Babysitter verminkt door husky in een brutale 45 minuten durende aanval