in

Mama maakt zich zorgen over 5 dagen oude baby die niet wil eten – dan ontdekt ze een sluipend gif in huis.

Jane Taylor werd geboren op 4 januari. Haar ouders Bethany Taylor en Kendall Taylor waren verheugd om het meisje naar hun appartement in Provo, Utah, te kunnen meenemen. Een van de veiligste plekken voor een pasgeboren baby is doorgaans in hun eigen huis bij hun liefdevolle ouders. De ouders van Jane waren zeker liefdevol, maar hun huis bevatte een sluipend gif, aanvankelijk vermomd als een winterverkoudheid en de griep.

Een van de grootste zorgen van ouders is de blootstelling aan mogelijke ziektes, zeker tijdens het griepseizoen. De kersverse ouders en de moeder van Kendall begonnen gelijktijdig hoofdpijn te krijgen.

De moeder van Kendall vertrok nadat ze begon te braken. Ze dacht dat ze de griep had en ze vond het niet veilig om in de buurt van de baby te zijn.

Lees ook  Kinderen van 1 en 3 jaar oud doodgestoken

Maar het duurde niet lang voordat ook Jane symptomen van een ziekte begon te vertonen.

Pasgeboren staan erom bekend dat ze diep slapen, maar de slaperigheid van Jane deed alarmbellen rinkelen. Ze kon maar moeilijk wakker gemaakt worden om te eten.

De ouders contacteerden de kinderarts van de baby, die alleen suggereerde om haar goed in de gaten te houden. Kendall Taylor wendde zich tot Google en vond dat de symptomen gelijkaardig waren aan een koofstofmonoxidevergiftiging.

Het appartement was uitgerust met een oude verwarmingsketel. Uiteindelijk belden ze de antigifcentrale.

De familie werd opgedragen om naar het ziekenhuis te gaan. Dr. James Stewart van het Utah Valley Hospital bepaalde dat een koolstofmonoxidevergiftiging en niet de griep aan de basis lag van de symptomen van de familie.

Lees ook  Bridget over relatie met André: ‘Ik heb getekend voor het leven’

Als arts moest hij een harde beslissing nemen. Jane zou de jongste baby zijn die in het ziekenhuis ooit al in een hyperbare kamer gelegd werd.

“Er bestaat niet veel literatuur over het effect op een vijf dagen oude baby, ze kunnen je niet veel vertellen. We moesten echt rekening houden met de specifieke situatie en de context van wat er met de andere familieleden aan de hand was”, legde Stewart uit.

Gelukkig leidde drie sessies van twee uur per week tot een snelle genezing. De huurbaas zorgde voor een nieuwe ketel en CO-monitor.

Heel wat mensen overlijden zonder waarschuwing aan een koolstofmonoxidevergiftiging. Deze familie is extreem dankbaar dat ze overleefden en brengen hun verhaal naar buiten om anderen te waarschuwen.

“Al mijn hele leven heb ik last van mijn naam”

3-jarig meisje vriest dood nadat “leraren haar na de speeltijd vergaten binnen te brengen.”