in

Mama gelooft in een ramp wanneer haar zoon met autisme een knipbeurt weigert – tot ze deze kapper ontmoet

Deze zesjarige Wyatt heeft autisme en weigert daarom naar de kapper te gaan. Hij is daarnaast overgevoelig, wat betekent dat hij soms geen pijn voelt maar soms ondraaglijke pijn krijgt.

Onlangs was het weer tijd om naar de kapper te gaan. Mamma Fauve Lafrenière koos een kapper in de kleine Canadese stad Rouyn-Noranda en werd verwelkomt door kapper Franz Jacobs. Maar het duurde niet lang voor Wyatt er genoeg van had en dan op de vloer ging gaan liggen. Tegen CBC vertelt de moeder dat de knipbeurt op dat moment meestal eindigt, maar Franz wou van geen opgeven weten.

Franz heeft een open geest, en zag er geen probleem in, hij ging dan naast Wyatt op de vloer liggen en ging gewoon verder met het knippen.

Lees ook  Met dit natuurlijke middeltje kom je van eczeem af!

Normaal gesproken zijn kappers in paniek wanneer Wyatt een kapperszaak binnenstapt, het is dus geweldig dat we Franz hebben ontmoet, zo zegt de moeder tegen CBC.

En de actie van de kapper ging niet onopgemerkt voorbij en verschillende ouders van kinderen met speciale behoeften hebben hem om hulp gevraagd.

“Mijn kapperszaak is gelegen in een klein mijnbouwdorp Rouyn-Noranda genaamd gelegen in Noord-Canada. Ik heb deze zaak geopend omdat er geen andere kappers waren zoals mij, alleen kappers die helemaal anders zijn.

Wyatt kwam hier met zijn moeder in de eerste week dat ik geopend was. Hij was mijn eerste kind met speciale behoeften, en ik kwam erachter hoe ik met hem kon werken. Ogenblikken zoals deze betekenen ongelooflijk veel voor mij. Ik ben er erg trots op om hier te kunnen werken.

Mensen rijden soms 4 uur om naar mijn zaak te komen. Ik geef meestal eerst snoepjes en we lopen dan even de winkel rond en kijken naar de muren. Die hangen vol met cadeaus van klanten.

Tijdens het knippen kunnen we ook LP’s afspelen. Het duurt soms meer dan een uur om het haar van kinderen met speciale behoeften te knippen. Maar het is elke minuut waard.”

Na Wyatt’s eerste bezoek aan Franz, zijn ze echt goede vrienden geworden, en Franz’s kapperszaak is nu de voor de hand liggende keuze voor alle knipbeurten voor Wyatt. Franz wordt nu bezocht door honderden mensen, vooral door ouders die kinderen met autisme hebben.

In de onderstaande clip zie je meer van Franz en Wyatt’s vriendschap!

Lees ook  Monica Geuze 'fors' aangekomen

Deze 13-jarige jongen bouwt zijn eigen huisje – als je dan de binnenkant ziet wordt je sprakeloos

Instagrammodel slaat en schopt haar lieve puppy tijdens weerzinwekkende aanval in de lift.