in

Mama doodt per ongeluk haar pasgeboren zoon. Nu waarschuwt ze andere ouders voor haar verwoestende vergissing.

Graham en Monica Thompson hadden hun wonderkind Jacob nog maar pas op de wereld verwelkomd, toen het noodlot keihard toesloeg. Alsof hun ervaring nog niet hartverscheurend genoeg was, had de dood van de pasgeboren baby perfect voorkomen kunnen worden.

Moeders die met hun pasgeboren baby’s slapen, is de laatste jaren een verhit debat geworden. Sommige moeders denken dat het goed is voor hun kind, terwijl anderen waarschuwen dat het erg riskant is.

De voornaamste reden om naast een baby te slapen, is dat ouders hun kinderen zo dicht mogelijk bij hen willen hebben. In bepaalde kringen wordt aangenomen dat baby’s na de borstvoeding zo gemakkelijker inslapen.

Dit tragische verhaal toont echter aan dat deze praktijk fataal kan aflopen, zeker wanneer bepaalde omstandigheden zich voordoen.

In de zomer van 2012 beviel Monica van haar lieve babyjongen Jacob. Deze geboorte werd uitgebreid gevierd omdat Monica er 12 jaar over gedaan had om zwanger te worden.

Lees ook  Opa verhindert dat kleinzoontje (4) in supermarkt Haarlem ontvoerd wordt.

Omdat Monica en echtgenoot Graham met vruchtbaarheidsproblemen kampten, was ee geboorte van Jacob niets minder dan een mirakel.

Monica beviel van Jacob via een keizersnede en kreeg in de nasleep van de bevalling sterke pijnstillers en slaappillen voorgeschreven.

Toen haar zoon vier dagen oud was, bracht een van de verpleegsters de baby in het midden van de nacht naar het ziekenhuisbed van Monica. Omdat hij hongerig was, moest hij dringend de borst krijgen.

Maar omdat Monica nog onder de invloed was van de pijnstillers viel ze in slaap. Toen ze een uur later wakker werd, besefte ze dat er iets aan de hand was.

Maar op dat moment was het al te laat.

Volgens de verslagen voelde Monica zich “groggy” toen ze wakker werd, maar ze wist meteen dat er iets mis was toen haar baby bewusteloos was.

Ze probeerde ogen van Jacob te openen, met hem te praten en hem te doen antwoorden, maar niets werkte.

Lees ook  André Hazes ziet zijn moeder niet meer: “Ergens is ze gewoon heel erg ziek”

Toen de paniek insloeg, schreeuwde Monica om hulp. Ze rende de gang in, waar ze een verpleegster vond om de baby te helpen.

De dokters waren snel ter plaatse en brachten Jacob meteen over naar de afdeling intensieve zorgen van een ander ziekenhuis. Helaas moest de beademingsmachine van Jacob zes dagen later uitgeschakeld worden.

Hij was amper tien dagen oud.

De verwoeste ouders besloten om het ziekenhuis in Oregon te vervolgen voor 8,6 miljoen dollar. Ze argumenteerden dat Monica de jongen verstikte omdat ze onder invloed was van sterke pijnstillers.

“Jacob was een echte wonderbaby”, zegt moeder Monica.

“Hij was mijn eerste en enige zoon. Ik deel zijn verhaal in de hoop dat geen enkele moeder of familie dergelijke tragedie ooit zou moeten meemaken. Wat ons overkwam, had eenvoudig vermeden kunnen worden indien de verpleegsters hun taak naar behoren hadden gedaan.”

17-jarig meisje komt om het leven in vreselijk ongeval. Dan opent agent haar telefoon en doet bloedstollende ontdekking.

Ze wilde haar vriendje volgen dus gooide ze haar hond in de vuilbak!