in

Mama bevalt van ’s werelds eerste zevenlingen – 18 jaar later moet je hun afstudeerfoto’s eens goed bekijken.

Toen Kenny en Bobbi McCaughey in 1997 na een vruchtbaarheidsbehandeling vernamen dat ze zwanger waren, waren ze uiteraard dolblij. Wisten ze op dat moment veel dat ze geschiedenis zouden schrijven – want Bobbi was zwanger van zeslingen. Nadat de shock weggeëbd was, moesten ze een harde beslissing nemen. Ze moesten beslissen of ze alle zeven kinderen zouden krijgen ondanks de grote risico’s voor zowel de kinderen als de moeder. Of ze konden minder kinderen geboren laten worden met minder risico’s.

Omdat de ouders al hun kinderen een kans wilden geven, besloten ze om de zevenling te behouden. En als bij wonder overleefden alle baby’s de bevalling, waardoor ze ’s werelds eerste overlevende zevenling werden.

Lees ook  Aanvankelijk dachten de dokters dat Matilda “gewoon” een paar blauwe plekken had. 2 weken later vocht ze voor haar leven.

De zevenlingen werden 2 maanden te vroeg via keizersnede geboren. De kleinste baby woog 1,12 kg en de grootste baby 1,54 kg. Kenny, Bobbie en de zevenlingen werden een internationaal fenomeen, en kranten en nieuwszenders van over de hele wereld berichtten over deze wonderbaarlijke geboorte.

Nu zijn de mirakelbaby’s volwassen. Kijk hen hieronder maar eens. Hier vieren ze hun zestiende verjaardag.

NBC News volgde de familie door de jaren heen en de Today Story bracht nog een verhaal naar aanleiding van hun achttiende verjaardag. Het is ronduit prachtig om te zien hoe deze kinderen samen opgroeien.

We kunnen ons moeilijk voorstellen wat het is om voor zeven baby’s te zorgen. Mama Bobbi zegt dat ze heel wat steun kregen, maar soms was er toch ook negatieve aandacht.

Lees ook  Hij boort een paar gaten in een pompoen, maar wanneer hij klaar is? PRACHTIG.

“In het begon kregen we voor elke tien brieven een brief waarin ons verweten werd dat we onze kinderen uitbuitten en egoïstisch waren dat we de bronnen van de wereld uitputten met zo’n grote familie”, vertelde Bobbi aan Jesus Daily.

“Onze buren hier in Carlisle gunden ons de nodige privacy. Maar soms kwamen er volstrekte onbekenden op de deur kloppen en vroegen of ze een baby konden vasthouden.”

In mei 2015 studeerden de zevenlingen af van de middelbare school. Zes gaan naar de universiteit en eentje gaat in het leger.

Hoe cool is het om te zien dat deze zevenlingen nu volwassenen zijn? We wensen hen het allerbeste toe!

Tiener belt moeder terwijl ze aan het sterven is. Ouders haasten zich naar de school maar kunnen haar niet vinden.

Jongen van 6 “boos op God” omwille van beperking. Dan ziet mama een tiener op televisie en weet dat hij het antwoord is.