in

Maak je matras schoon in drie simpele stappen

Met deze simpele stappen is je matras weer brandschoon
Een matras schoonmaken klinkt als een hele klus. Je zal hier dan ook wel even de tijd voor vrij moeten maken om deze goed te reinigen. Maar vergeet niet dat dit het zeker waard is, aangezien je hier gemiddeld zeven uur elke nacht op ligt te slapen. Helemaal als je bedenkt dat je hier iedere nacht op ligt te zweten en er dode huidcellen op achterlaat. Met slechts drie simpele stappen ben je hier al van af!

Je zal een betere nachtrust hebben als je weet dat je niet elke nacht op een vies matras slaapt.

Drie simpele stappen
In drie simpele stappen kun je al gemakkelijk je matras reinigen. Deze stappen zijn ontwikkeld door Carolyn Forte, directeur van het Cleaning Housekeeping Institute Lab. Volg deze aanbevelingen op en je zal weer slapen als een roosje op je brandschone matras!

1. Verwijder huisstofmijt en stof
De eenvoudigste manier om stof aan te pakken, is om een opzetstuk voor bekleding op je stofzuiger te zetten. Zuig over de boven- en zijkanten van het matras om zoveel mogelijk stof weg te zuigen. Druk stevig op het opzetstuk om stof dat onder het oppervlak van bovenste stoflaag van het matras zit te verwijderen. Gebruik vervolgens een smal opzetstuk om in het naden en langs de randen te komen. Als je een kledingstomer hebt, ga dan met de stomer over het matras voordat je gaat stofzuigen om te helpen bij het doden en verwijderen van huisstofmijt.

2. Verwijder oude vlekken
Als huisdieren met je slapen of als je graag in bed eet, is de kans groot dat er wat vlekken op je matras zitten. De eenvoudigste manier om ze te verwijderen is met een een simpele schoonmaaktruc. Voor het verwijderen van deze vlekken op het matras heb je alleen wat baksoda, afwasmiddel en waterstofperoxide (te koop bij o.a. Etos) nodig. Benieuwd wat je verder moet doen? Klik dan hier.

3. Verwijder vieze geuren
Je kunt onaangename geurtjes laten verdwijnen met een bekledingreiniger zoals HG of Rodalon. Meng de bekledingreiniger met water in de juiste verhouding dat staat aangegeven op de verpakking. Dep de reiniger met een doek of borstel op het matras en laat het ongeveer 30 minuten inwerken. Spoel het vervolgens af met schoon water. Je moet de matras niet met het mengsel verzadigen. Laat het behandelde gebied goed drogen voordat je de matras weer gaat gebruiken. Controleer altijd de instructies op de fles. Natriumbicarbonaat is ook bekend vanwege zijn vermogen om geuren te verwijderen. Strooit het op het probleemgebied en laat het ongeveer 10 minuten liggen voordat je het verwijdert met de stofzuiger. Deze oplossing is milieuvriendelijker.

Van dons tot schuim: zo maak je hoofdkussens schoon

Saoedi-Arabië executeert meid nadat ze haar baas doodde die haar probeerde aan te randen.