in

Linda Hakeboom vertelt over eerste chemokuur: ‘Gigantisch zwaar’

Het is inmiddels vier dagen geleden dat de presentatrice begon aan haar eerste chemokuur
Het is een zware periode voor presentatrice en regisseuse Linda Hakeboom. Halverwege augustus werd borstkanker bij haar ontdekt. Vier dagen geleden begon ze aan haar eerste chemokuur. Op Instagram laat de 35-jarige documentairemaakster weten dat het haar ‘gigantisch zwaar’ valt.

Chemokuur
Linda geeft haar volgers in een Instagramverhaal een update over de chemokuur. “Ik ben heel veel misselijk geweest. Ik moest aan veel dingen wennen, zoals dat alles anders smaakt en ruikt. En ik heb pijn in mijn botten”, vertelt ze. “Ik kan niet anders zeggen dan dat het spannend en eng is.”

Lees ook  Tattoo kotsbeu? Schuur deze anders er gewoon eens af met een schuurmachine

Conditie
Een heftige periode dus. Maar de brunette blijft positief. Ze drukt haar volgers dan ook op het hart om te blijven genieten van elke dag. Iets wat zij ook elke dag probeert. Linda vertelt in haar update dat ze na vier dagen bedrust eindelijk een blokje buiten kon lopen. Makkelijk was dit echter niet. Ze vertelt dat haar conditie compleet verdwenen is. “Zelfs na het douchen ben ik al volledig uitgeput.”

Haarverlies
Linda ziet ertegenop om haar haren te verliezen, deelt ze in haar verhaal. “Ook minimaal zin in de dag dat m’n haren het gaan begeven. Maar ja, overleef ik ook wel weer”, plaatst de regisseuse toch een positieve noot bij het verhaal. Powervrouw!

Lees ook  Mama werd gedwongen om baby voor adoptie op te geven – verwacht niet dat groots geheim tientallen jaren later zou uitkomen.

Begin chemokuur
Enkele dagen geleden, toen ze aan haar eerste chemokuur begon, deelde Linda nog hoe dat eruitzag. “Komt goed”, schreef ze bij de foto. Beste vriendin Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkietutorials, stak haar een hart onder de riem: “Zo oneindig trots op jou!!!” Ook Chantal Janzen, Anna Nooshin en Kim Feenstra wensten Linda veel sterkte.

Twaalf jaar en tbs voor Duitse vader die centraal staat in enorme misbruikzaak

Trucker gebruikt zijn laatste adem om kinderen uit schoolbus te helpen na ongeluk