in

‘Levensgevaarlijke patiënt uit kliniek ontsnapt waar Michael P. zat’

De politie is al dagen op zoek naar Peter M., een patiënt die zaterdag uit de forensische psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder is ontsnapt. De man is volgens zijn familie levensgevaarlijk als hij zijn medicijnen niet slikt.

Dat meldt het AD. De politie en de forensisch psychiatrische afdeling van Fivoor willen tegenover RTL Nieuws niet bevestigen dat een patiënt is ontsnapt.

De kliniek kwam negatief in het nieuws omdat ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, daar verbleef.

‘Hartstikke gevaarlijk’
De 44-jarige Peter M. zou sinds zaterdag spoorloos zijn. Hij zou psychotisch zijn en aan schizofrenie lijden.

LEES OOK!
Wolf valt schapen aan in Brabant, vastgelegd door bewakingscamera

De moeder van M. zegt in het AD dat haar zoon ‘hartstikke gevaarlijk’ is. “Ik houd mijn hart vast. Hij heeft nu al dagen geen medicijnen gehad. Ik kan je nu al verzekeren, zonder medicijnen is hij levensgevaarlijk.”

Onhandelbaar
Volgens zijn zus kwam M. in januari op de forensisch psychiatrische afdeling van Fivoor terecht. Daar zou hij onhandelbaar zijn geweest en diverse malen hebben gezegd dat hij van plan was te ontsnappen.

Fivoor wil tegen RTL Nieuws niet reageren op de zaak. Ook de gemeente Zeist, waar Den Dolder onder valt, kan nog geen reactie geven.

LEES OOK!
Afgevallen Olcay Gulsen draagt gewaagde outfit

Sluiting kliniek
De belangenvereniging Den Dolder vroeg minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) eerder dit jaar in een brief om aan te sturen op het versneld sluiten van de forensisch psychiatrische afdeling van Fivoor.

Inwoners van het dorp voelen zich namelijk nog steeds onveilig door incidenten met cliënten van de instelling. Na de moord op Anne Faber heeft Fivoor een verbeterplan opgesteld met aandacht voor onder meer personeelsbezetting en onveiligheid.

Maar volgens de belangenvereniging hebben die maatregelen er niet toe geleid dat gevoelens van onveiligheid onder de bewoners zijn verdwenen.

 

91-jarige vrouw vermoord in woning in Den Haag

Taxichauffeur schoffeert vrouw met rollator: Direct ontslagen!