in

Leraar loopt elke dag kilometers om kinderen thuis gratis schoollunch te bezorgen

Met de huidige vergrendelingsmaatregelen over de hele wereld om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, missen veel behoeftige gezinnen essentiële diensten waarvan ze dagelijks afhankelijk zijn.

oveel kinderen vertrouwen op het gratis ontbijt en de lunch die ze op school krijgen, eten dat hun familie niet kan betalen als er zoveel scholen gesloten zijn.

Een leraar in Engeland wordt geprezen als een held omdat hij elke dag kilometers wandelt met 78 lunchpakketten op zijn rug, zodat zijn schoolkinderen met een achterstandsachtergrond het voedsel kunnen krijgen dat ze nodig hebben tijdens de coronavirusvergrendeling.

Vrijwilligers in heel Engeland doen hun best om de lunch te bezorgen aan de 1,3 miljoen kinderen uit de meest kansarme gezinnen.

Principal Assistant Zane Powles laadt 78 lunches in zijn rugzak en loopt elke dag 8 kilometer rond Grimsby om ze te bezorgen.

Lees ook  Politie neemt Mazda in beslag in zaak fatale aanrijding Tamar (14)

Elke zak bevat een sandwich, een pakje chips, een koekje en een stuk fruit, dat hij voor de deur achterlaat, op de deur klopt en zich terugtrekt tot een veilige afstand zodat hij gezinnen kan controleren en een praatje kan maken.

De voormalige soldaat en fitnessliefhebber zegt dat het ongemak van het dragen van zijn zware lading niets is in vergelijking met de beproeving waarmee gezinnen worden gedwongen thuis te blijven.

Lokale moeder Claire Pulfrey zei dat de acties van de hardwerkende leraar zoveel voor haar familie betekenden.

“Het helpt veel omdat het betekent dat we niet de hele tijd naar de winkels hoeven te gaan om eten te halen voor de kinderen, zodat we onze gezinnen veiliger kunnen houden”, vertelde ze aan Sky News.

Lees ook  De boezempiercing is weer helemaal ‘in’ (foto’s)

Mr Powles voert deze genereuze daad drie weken lang elke dag uit en levert ze zelfs uit tijdens wat normaal gesproken een paasvakantie van twee weken zou zijn voor scholen in het VK.

Hij is een lokale held geworden met posters in de buurt met de tekst ‘Well done Mr Powles’. Op de muur staat de krijtboodschap van een kind: ‘LEGEND !! MR POWELS ”, bericht de Evening Standard.

Maar Mr Powles weet niet waar het allemaal om draait om BBC News te vertellen dat hij geen held is, ‘het is gewoon mijn werk’.

Ook Fajah Lourens heeft corona virus

Hans was kerngezond maar overleed aan corona: ‘Ik ben gebroken’