in

Leraar choqueert leerlingen door puppy voor hun ogen aan vleesetende schildpad te voeren

Een Amerikaanse leerkracht staat zwaar onder vuur, omdat hij een puppy als voer aan een bijtschildpad gaf. Het reptiel at de jonge hond op vlak voor de ogen van zijn middelbare school studenten. Dat schrijven verschillende lokale media.

Bijtschildpadden zijn geen vredelievende diertjes. Het opmerkelijke reptiel is een omnivoor die alles eet wat in zijn bek past, zowel plantaardig materiaal als dierlijk materiaal. De agressieve schildpaddensoort is berucht: ze kunnen bij de mens in één hap vingers en tenen amputeren.

Schokgolf

Zo’n opmerkelijk dier had Robert Crosland in zijn klaslokaal in een kooitje staan. Dat wisten zijn leerlingen, die in hun eerste jaar van het middelbaar zaten. Maar wat ze nooit hadden verwacht, is dat hun leraar op een dag een puppy te eten zou geven aan het vleesetende dier. De leerlingen waren zo gechoqueerd dat ze meteen hun ouders en de directie hebben ingelicht.

Lees ook  Vrouw verloor haar hondje vlak voor de kerstdagen, maar dan heeft haar man een verrassing

Die opmerkelijke actie in zijn klas brak Crosland dan ook al snel zuur op. Heel wat mensen beschuldigden hem van onverantwoorde technieken en dieronvriendelijk leedvermaak. Het zou bovendien niet de eerste keer geweest zijn dat Crosland zo’n stunt uitvoerde. Voormalige leerlingen van de leerkracht Biologie hebben getuigd dat hij ook slangen in zijn klaslokaal had. Bij die dieren zou hij geregeld enkele levende cavia’s in de kooi hebben gezet.

Trouwe leraar

Sommige mensen schieten Crosland echter te hulp. Zo zouden enkele ouders aan lokale kranten gezegd hebben dat de vertoning zo erg niet was. “Het was een misvormde puppy, die bovendien zo gehandicapt was dat het beestje niet lang meer zou leven. Plus, zo werkt het leven nu eenmaal”, aldus enkele ouders aan KSTU.

Lees ook  Bewezen: werken voor 10 uur 's ochtends is slecht voor je gezondheid

De Preston Junior High School in de Amerikaanse staat Idaho is een onderzoek gestart naar hun werknemer. De directieleden verzonden een brief naar alle ouders van de middelbare school om hen te vragen om geduldig en sereen het onderzoek af te wachten. Volgens hen stond Robert Crosland immers bekend als een toegewijde en gepassioneerde leraar Biologie met jaren van trouwe dienst.

Ze vindt een klein deurtje bij een boom. Maar de adem van mama stokt als ze ziet wat er binnenin zit …

Deze man zou de video van Patricia Paay verspreid hebben