in

Leontiens zoon (10) liet 4 jaar lang zijn haar groeien voor Stichting Haarwensen: ‘Hij werd veel gepest’.

Jan Kuster uit het Gelderse Tolkamer besloot op zesjarige leeftijd dat hij zijn haar wilde laten groeien om te kunnen doneren aan Stichting Haarwensen. Vier jaar later zet hij eindelijk de schaar erin.

“Vijf jaar geleden heb ik mijn haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen, die pruiken maakt voor kinderen tot achttien jaar. Het hele gezin zit op scouting en in mijn groep sprak ik een meisje die hetzelfde had gedaan”, vertelt Leontien.

“Ik zag dat mama haar haar liet groeien en dat wilde ik ook”, legt Jan trots uit. Zijn moeder was benieuwd hoe lang hij dat ging volhouden, het werd uiteindelijk vier jaar.

Tekst gaat verder onder de foto.

GEPEST
Ondanks het mooie initiatief van Jan, begrepen zijn leeftijdsgenoten hem niet altijd. “Ik werd best vaak gepest. Ze noemden me meisje. Toen zei ik gewoon dat ik dat niet leuk vond en dat ze daarmee moesten stoppen.”

Lees ook  Tweede Kamer vindt uitzondering coronamaatregelen voor Nederlands elftal een goed idee

Leontien: “Er zijn nu eenmaal kinderen die het niet snappen. Ik gaf aan dat hij het ze gewoon moest uitleggen en als dat niet werkte, dan was het meer hun probleem dan dat van hem.”

Op zijn beurt heeft Jan ook weer andere kinderen geïnspireerd. “Een van zijn klasgenoten zag het bij Jan en wilde graag meedoen. Hij heeft zijn haar vorige maand af laten knippen, nadat hij het zo’n drie jaar had laten groeien.”

Tekst gaat verder onder de video.

Lees ook  Prins George steelt de show op de trouwfoto’s van Harry en Meghan. Zie jij het hilarische detail?

SPREEKBEURT
Het was eigenlijk de bedoeling dat Jan zijn haar zou laten knippen in de klas. Hij had een spreekbeurt voorbereid over Stichting Haarwensen en wilde zo uitleggen waarom hij zijn haar liet groeien en hoe lang het zou zijn als hij het zou afknippen.

Helaas ging dat niet door vanwege corona. De kapper die langs zou komen in de klas, nodigde Jan uit om in zijn salon gratis en voor niets een nieuw, kort kapsel aan te laten meten.

Leontien: “Uiteindelijk is er 72 centimeter afgegaan. Daar is zo’n 65 centimeter van gedoneerd. Ik ben supertrots op hem en vind het heel knap dat hij het zolang heeft volgehouden.”

Jaloerse hond valt pasgeboren tweeling aan en takelt hen zwaar toe: meisjes overleven het niet

’Urenlange erectie neveneffect corona’