in ,

Leer kinderen om gelukkig te zijn in plaats van perfect!

Misschien wel de belangrijkste levensles die we in deze prestatiemaatschappij steeds meer uit het oog lijken te verliezen… In de eerste levensjaren van een kind wordt de fundamentele basis gelegd.

De behoefte aan bescherming, afhankelijkheid van de ouders, de honger naar liefde en tederheid zal grotendeels de manier bepalen waarop het leven als volwassene plaatsvindt.

Wat dat betreft zijn kinderen net sponzen die alles opzuigen. Wat hun belangrijkste bronnen van invloed hen bieden en ze zullen de basisideeën en overtuigingen naleven die hen het grootste deel van hun leven zullen vergezellen.

Alleen wanneer de volwassene aan deze overtuigingen twijfelt, kan hij ze in zijn eigen voordeel veranderen.

Kinderen hoeven niet te leren om naar het toilet te gaan als ze twee jaar zijn, of te leren lezen op de leeftijd van vier, noch een muur hebben in hun slaapkamer vol medailles.

Lees ook  AliExpress verkoopt nu McFlurry machines voor thuis

Dit is niet verkeerd, maar een kind moet niet worden gedwongen om iets anders te doen dan dat wat hem gelukkig maakt, het moet niet worden vergeleken met anderen, laat staan een “prognose” van zijn leven maken om te bewijzen dat hij al dan niet een talent heeft waardoor hij zich onderscheidt van zijn leeftijdgenoten.

We zijn allemaal ergens speciaal in, en deze “specialiteit” komt niet noodzakelijkerwijs tevoorschijn door een kind onder druk te zetten om in een bepaalde sport uit te blinken, uren van spelen op te offeren, nog minder wanneer dit het resultaat is van de grillen van ouders of hun gefrustreerde dromen die ze op de kleintjes overbrengen.

Als we kinderen leren luisteren, hen laten doen wat ze willen, denken, hun emoties beheersen, zullen we ze zeker handvatten geven zodat ze zelf, zelfs op jonge leeftijd, hun eigen levensopties kunnen kiezen.

Lees ook  Moeder vraagt gebeden voor dochter nadat haar vriend haar in coma slaat

Een oriëntatie van de kant van de ouders is altijd nuttig, zelfs enkele suggesties, maar het opleggen mag geen hulpmiddel zijn, omdat de talenten van het kind zich vaak niet ontwikkelen juist vanwege de aanmoediging om andere activiteiten uit te voeren waarvan wij denken dat het de beste is voor hen.

Het meest waardevolle wat je kinderen kunt bieden is liefde, onvoorwaardelijke liefde. Dit is wat hun veiligheid, zelfrespect en gevoel van gebondenheid zal bepalen.

Ieder mens is uniek en heeft het recht om gelukkig te zijn, omringd door anderen die hem waarderen voor wie hij is.

Foto’s: 17-jaar jongere vriendin van Elon Musk is opvallende verschijning!

7624 nieuwe coronabesmettingen, 2000 meer dan gisteren!